HK banner
 

Ulkomailta kotimaahan katsoen

Singaporen toimitusjohtajamme sai kunnian vastaanottaa ryhmän Singaporen sosiaaliviranomaisia, jotka kävivät tällä viikkolla tutustumassa toimintaamme. Sanoivat, että konseptimme on mielenkiintoinen ja erilainen. Valmisteluna ko. tilaisuuteen Andrew kysyi minulta, mitkä olisivat sellaisia teemoja, joita tulisi toiminnassamme korostaa? Niistä kolme nousi yli muiden:
1) suomalainen tutkimusosaaminen mm. FINGER (elintapojen muutoksen merkitys muistisairauden ehkäisyssä)
2) Green care eli luonnon ja eläinten hyödyntäminen hoitotyössä sekä
3) yksilöllinen, räätälöity hoito.

Meille suomalaisille itsestäänselvyyksiä, eikö? Mutta vaikka teemat ovat selkeitä, ovat sovellukset joskus vaikeita. Esimerkiksi tutkimustiedon käytännön sovelluksia ei HoviKlubimme arkeen oikein tunnu löytyvän ja Green care on Singaporelaisittain vähän erilaista kun metsä onkin viidakkoa. Onneksi voimme tarjota hevosterapiaa ainoana Singaporessa, joka onkin kerännyt paljon mielenkiintoa.

Mutta miltä sitten Suomen hoivapalvelut näyttävät ulkoapäin katsoessa? Ainakin nuo mitoituksemme (oli se sitten 0,5, 0,6 tai 0,7) ovat poskettoman korkeat. Väkisinkin sitä miettii, että kestävin ratkaisu hyvään hoitoon löytyykin jostain muualta kuin henkilökuntamäärästä. Meidän mielestämme henkilökunnan osaaminen, motivaatio hyvin tehtyyn työhön ja mahdollisuudet vaikuttaa omaan työhönsä ovat merkittävämpiä ja kestävämpiä teemoja.

Ja sitten vielä se tärkein: arvot. Vaikka hoitotyö on raskasta, ei sitä jaksa jos se on ristiriidassa oman arvomaailman kanssa. Haluammekin osaltamme olla näyttämässä mallia siitä, että arvoilla voi johtaa ja meillä arvot toteutuvat käytännössä ja ne elävät arjessa tekoina. Katso vaikka alta! Jos kaipaat työpaikkaa, jossa johtaja on läsnä ja toiminta lähtee asiakkaan tarpeista, ota meihin yhteyttä

Hovi Koti -ryhmälle myönnettiin taas päivitetty ISO9001-sertifikaatti

Inspecta kävi taas tuttuun, jokavuotiseen tapaan auditoimassa toimintamme. Vaikka ISO9001-sertifikaatista ei kilpailutuksissa saakaan pisteitä, olemme todenneet sen tärkeäksi, sillä se osaltaan kertoo kumppaneillemme että laatumme on tasaista ja pidämme HoviKoti-ryhmässä huolen siitä että toimintaamme parannetaan jatkuvasti. Kevään SOTE-hässäkän jälkeen yksikköihimme onkin tehty lukuisia tarkastuksia sekä kuntien että aluehallintoviranomaisten toimesta ja on ollut mukava huomata että asiat ovat jo olleet meillä kunnossa.

Ohessa muutama erityisesti mieltä lämmittävä kohta Inspectan raportista:
* HoviKodin ja Sofiakylän maine on hyvä eikä käynneillä ole ilmaantunut mitään huomautettavaa.
* Hovi Groupin arvot toteutuvat käytännössä ja ne elävät arjessa tekoina.
* Hovi Groupin toimintakäsikirja ohjaa yksiköiden toimintaa ja johtotaso tekee kiinteästi yhteistyötä.
* Avoimuus, yhteistyö ja verkoston voima näkyy yhteisenä kehittämisenä ja yhtenäisten käytäntöjen luomisena.
* Henkilöstömitoitus on riittävä ja poissaolevan työntekijän tilalle pyritään saamaan sijainen.
* Henkilöstön koulutus toteutuu laaja-alaisesti ja kehityskeskustelun yhteydessä tehdään koulutussuunnitelma.

Tästä on hyvä jatkaa ja tätä on myös hyvä jakaa eli jos koet, että oma hoiva-alan organisaatiosi kaipaisi lisää hartioita ja ryhmävoimaa, ota rohkeasti yhteyttä! :)

Lämpimiä kesäkelejä kaikille toivottaa,

HoviKodin poppoo

 
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company