Syksyiset terveiset Villa Ilosta Elokuu alkoi muuttojen merkeissä, uusin osastomme Väinämöinen aloitti toimintansa. Saimme käyttöön ihanan valoisat j

 
Villa-Ilo-syysbanneri

Syksyiset terveiset Villa Ilosta

Elokuu alkoi muuttojen merkeissä, uusin osastomme Väinämöinen aloitti toimintansa. Saimme käyttöön ihanan valoisat ja tilavat tilat. Muutamia vapaita huoneita löytyy vielä.

Osallistuimme Sointu-projektiin, jonka avulla tuetaan turvallista ja vireää asumista sekä kehitetään kotihoidon toimintaa. Sointu-palvelussa seurataan asukkaan aktiivisuutta langattoman anturiteknologian avulla. Laitteisto on erittäin pieni ja huomaamaton joten siitä ei ole mitään haittaa asukkaalle.

Hovi-klubi on ollut kesätauolla ja nyt aloitammekin uudella innolla syksyn antimia käyttäen erilaisissa askareissa!

HoviLoma-toiminnastamme

Juuri nyt aloittelemme HoviLoma-toimintaa yhteistyössä Liikuntakeskus Pajulahden kanssa. Tarjoamme ikääntyville omaishoitajille ja heidän läheisilleen rentouttavaa lomaviikkoa luonnonkauniissa ympäristössä liikunnan, luovan tekemisen ja voimaantumisen merkeissä. Liikuntakeskus Pajulahti on esteetön ja runsaasti vapaa-ajan aktiviteetteja tarjoava yhteistyökumppanimme.

HoviLomalla huolehdimme omaishoitajan virkistäytymisestä ja voimaantumisesta yhdessä muiden omaishoitajien kanssa. Omaishoidettavan kanssa on ammattitaitoinen henkilökunta läsnä päiväohjelman ajan ja järjestämme myös yhteistä toimintaa kaikkien lomalle osallistujien kanssa. HoviLomalla on tavoitteena löytää voimaa vertaisuudesta ja saada uusia ajatuksia ja vinkkejä omaan arkeen, niin omaishoitajan kuin hoidettavankin näkökulmasta katsottuna.

HoviLomalaisia ohjaa lähihoitaja, geronomi AMK Satu Rautakangas yhdessä lähihoitajien, sairaanhoitajan sekä muistihoitajan kanssa. Sadun kokemus lähihoitajan työstä vanhusten, omaishoidon sekä kuntoutuksen parissa antaa hyvän pohjan omaishoitajien ja hoidettavien arjen ymmärtämiselle. Geronomin koulutus taas tuo toisen ulottuvuuden uuden toiminnan suunnitteluun sekä sisällön aktiiviseen kehittämiseen.

Toiminnan kehittäminen näkyy jo nyt, sillä haluamme olla mukana luomassa uudenlaista hoito- ja hoivakulttuuria. Toiminnallamme Liikuntakeskus Pajulahdessa mahdollistamme mm. liikunnan opiskelijoiden tutustumisen hoito- ja hoivatyöhön sekä asiakkaan ohjaukseen. Saamme tarvittaessa apua silloin tällöin myös muilta sosiaali- ja terveysalan opiskelijoilta, joille toimintamme on arvokas kokemus matkalla työelämää kohti.

Tutustu esitteeseemme:
Omaishoitajien tueksi

sekä vieraile Liikuntakeskus Pajulahden sivuilla:
Omaishoitajillle ja omaishoidettaville

Olet lämpimästi tervetullut HoviLomalle!

***

Villa Ilo on mukana Hyvä Ikä -messuilla

TALLENNA HYVA IKA 2016 -VAAKALOGO

Villa Ilo on mukana muun HoviKoti-ryhmän kanssa Hyvä Ikä messuilla 20-21.10 Tampereella. Tule käymään osastollamme nro 316 ja osallistu arvontaan, jossa onnellinen voittaja saa 350 euron arvoisen mökkiviikonlopun Haukirannassa.

IkaAkatemia kuvake ja teksti RGB 72dpi

Ikää kertyy, mutta into oppia uutta ei laannu? Kiinnostaako ajan hermolla olevat uudet asiat? Hyvä Ikä -messuilla HoviKoti lanseeraa uuden IkäAkatemia-palvelun, joka luo erilaisen mahdollisuuden olla aktiivinen itseään kiinnostavissa asioissa, silloin kun se Sinulle sopii. Tule paikan päälle kokeilemaan miltä ratkaisumme tuntuu käytössä.

***

Aurinkoista syksyä toivottelee

Villa Ilon väki

1px