Hopeakoto-syysbanneri
 

Hopeakodon syysterveiset

Kuka vaahterat kauniiksi saa,
värit muuttaa ne,
nyt punertaa?
Kuka pensselillään lehdet käy värjäämään?
Missä maalarin tuon kotimaa?

Menneen kesän muistoja

Hopeakodossakin on nautittu poikkeuksellisen kuumasta kesästä. Hyvin on siitä selvitty, nautittu, ulkoiltu ja reissattu.
Alkukesästä kävi vieraita ihan Kiinasta asti tutustumassa Hopeakodon toimintaan ja ympäristöön. Juhannus vietettiin perinteiseen tapaan saunoen, syöden, laulaen ja maljoja kilistellen. Haukirannassa on vietetty kesäpäivää useampaan otteeseen. Päivä on sisältänyt ruuanlaittoa yhdessä, uimista, pelailua, lenkkeilyä metsämaisemissa ja grillaamista. Raumalla kävimme kesäteatterissa katsomassa näytelmää ”Sellaista on elämä”.
Hopeakodossa on aina mahtavat ruuat ja herkut, jotka valmistetaan omassa keittiössä ja lähiruokaa arvostaen. Lisänautinnon siihen tekee vielä ruokailujen mahdollisuus ulkona omalla terassilla.
Kesä oli kuuma, mutta vähäsateinen ja jännityksellä odotimme miten käy mansikkasadon ja saammeko pitää talkoot, kuten joka vuosi. Kyllä se päivä koitti ja satoja kiloja mansikoita tuli. Osa suuhun, osa pakastimeen ja osa tietenkin hilloksi. Kesäkisa pyöräytettiin käyntiin heinäkuussa Facebookissa. Arvonnassa oli kaksi Muumimukia. Arvonta oli todella suosittu ja toi paljon uusia tykkäyksiä. Uusiutuneelle Pori Jazzin jazzkadulle tehtiin retki perinteisesti. Tällä kertaa se olikin Kirjurinluodolla puiston keskellä. Myöhemmin loppukesästä käytiin vielä Kirjurinluodossa retkellä katsomassa eläimiä ja kahvittelemassa.
Pohjanhovissa vietettiin kesäpäivä yhdessä Hopeaharjun väen kanssa. Siellä syötiin, uitiin, pelattiin mm. saappaanheittoa ja juhlittiin syntymäpäivää. Elokuu oli vilkas kaikkine tapahtumineen. Omaistenpäiväkin vietettiin yhdessä omaisten kanssa, joita oli taas runsaasti paikalla. Kiitos siitä kaikille, saimme viettää taas ikimuistoisen päivän yhdessä. Kalakeitto ja kahvit maistuivat kaikille. Tanhuajat esiintyivät pihalla, samoin Ruskapojat. Päivä oli kaiken kaikkiaan onnistunut. Asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksena: hyvä, kiitos! Kysely toteutettiin Omaistenpäivänä.
Fortum lahjoitti asuntomessujen jälkeen asukkaiden iloksi kaksi polkupyörää sekä koristekasveja. Haunia-Kallialan kyläyhdistys yllätti meidät tarjoamalla löylyt tynnyrisaunassa, jonka he toivat pihaan vanhalla Zetor-traktorilla.
Puutarhasta saimme koko kesän satoa. Elokuussa nostettiin ylös sipulit, kaalit, kesäkurpitsat ja mikä vähän erikoisempaa myös maissia saatiin omasta puutarhasta. Luonto ja eläimet ovat kaikille mukavaa ja terapeuttista seurattavaa. Kävipä Tupuna- hevonenkin tervehtimässä asukkaita.

ta
sa
he
v

Liikettä ja digiaikaa

Olemme viettäneet kesää ulkona retkeillen, pelaten, syöden, kahvitellen ja viettäen yhdessä aikaa.
Liikkeellä ollaan Hopeakodossa oltu muita vuosia vilkkaammin. Hieno aurinkoinen kesä on mahdollistanut monet reissut, koska milloinkaan ei ole tarvinnut miettiä onko lämmin ilma. Päivän lehti on luettu joka aamu joko paperinen tai sähköinen versio. Molemmat ovat mahdollisia ja sähköistä on myös mukava seurata asukkaan itse. Tähän meillä on oiva väline videotykki ja tietokone.

Aina kannattaa kysyä

Aina kannattaa kysellä vapaita paikkoja. Tällä hetkellä on vapaana aina välillä yksi asunto, joka on intervallikäytössä toistaiseksi.

Janina ja P-L

Moikka!

Olen Janina Pajuniemi. Työskentelen Hopeakodossa lähihoitajana. Valmistuin lähihoitajaksi vuoden 2016 keväällä vanhusten osaamisalalta. Hopeakodossa olen aloittanut työt tammikuussa 2017. Olen tällä hetkellä talon nuorin hoitaja. Nuorena hoitajana minut on otettu todella hyvin vastaan, niin asukkaat kuin henkilökuntakin. Työskentely monen eri-ikäisen hoitajan kanssa on parasta, sillä silloin saadaan monta eri näkökulmaa asioihin.
Vapaa-ajalla vietän paljon aikaa ystävien ja perheen kanssa.

Syksyisiä värejä, auringon valoa ja iloa kaikille!

Toivottaa Hopeakodon poppoo

 
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company