Hopeaharju
 
Paasiaisbanneri2-for-web

Kevätterveiset Hopeaharjusta

Tuli tuttu kevätkulta,
Lumen alta pistää multa,
Puro pulppuva rinteillä tanssia saa,
Kevät riemua laulavi ilma ja maa,
Jo ääretön taivaskin seestyy
Ja lämpimän aika eestyy
Ja tuulikin tuoksuja tuo.

Kevät jälleen koittaa linnut sulosointujansa soittaa …..

Uusi vuosi otettiin vastaan perinteiseen tapaan kilistellen, tehtiin taikoja ja ammuttiin raketit. Lumesta olemme saaneet nauttia yllin kyllin. Lumi toi valoisuutta ja iloisuutta mukanaan.

1
4
2
3

Syntymäpäiväsankareita on juhlittu pitkin alkuvuotta ja herkuteltu. Esiintyjien tuomasta ilosta, Ystävänpäivätansseista Ruskapoikien tahtiin ja Sofiakylän vierailuistakin olemme nauttineet. Laskiaistiistain riehaa vietimme yhdessä Hopeakodon kanssa paistaen makkaraa ja lettuja nuotiokahvien myötä. Naistenpäivä huomioitiin ja juhlittiin Hopeaharjussa. Naistenpäivänä ovat kaikki naiset kukkansa ansainneet, niin myös Hopparissa, asukkaat ja työntekijät kukitettiin ruusuin.

5
6
lataus
9

Henkilökunta on kouluttautunut ahkerasti. Koulutuksia on ollut kinestetiikkaa, auditointikoulutusta, seminaari hyvinvointitaiteesta ja Ikäihmisten aktiivisesta toimijuudesta sekä taiteen merkityksestä siinä. Toipumisorientaatiosta saimme koulutusta myös ja sen myötä kävimme tutustumassa Porin omiin yksiköihin. Täydentävissä lääkekoulutuksissa/kokeissa on käyty. Henkilökunnalle on järjestetty myös työnohjausta säännöllisesti.

Puuseppää aina tarvitaan...

Säiden nopeasta vaihtelusta huolimatta kaikenlaista toimintaa on ollut ulkona ja sisällä. Lumijoogaa on päästy kokeilemaan myös. Puukäsitöissä valmistunut ahkerasti erilaisia nikkarointeja ja vähän isompiakin kokonaisuuksia. Asukkaat ovat saaneet toteuttaa omia toiveitaan nikkaroiden. Tehtiinpä siellä pilkkirekikin, joka toimii pilkkijän istuimena sekä ahkiona, jolla saalis voidaan vetää kotiin. Nerokasta vai mitä? Sisätilojen harrasteisiin kuuluu bingo, karaoke, rentoutusryhmä, digiryhmä, kauneusryhmä, Mielekäs päivä- ryhmä, kierrätyskoulutusta, lintujen tunnistusta, jumppaa, leivontaa, askartelua ja tanssia. Sormet jo syyhyää kohti laatikkopuutarhaa ja sen kevätkuntoon laittamista.

10
11
14
12

Hopparin väki on käynyt tanssireissulla ja rentoutumassa Ikaalisissa. Jääkiekkomatsissa myös käyty, tulos ei niinkään ollut loistava, mutta nakit sen sijaan maistuivat. Pizzalla myös käyty ja tehty ”Pori tutuks”-kierroksia.

16
17
15

Mahtuuks meille asumaan...

Hopeaharjusta paikkoja kannattaa aktiivisesti kysellä ja yhteystietoja voi jättää, niin palataan asiaan. Tällä hetkellä Hopeaharjussa on yksi paikka vapaana.

Iloisia uutisia...

Saimme juuri tietää, että olemme voitokkaasti toisella sijalla Porin Vanhuspalveluiden kilpailutuksessa, laatupisteet 95/100. Olemme myös palvelusetelituottajana Porin tehostetun palvelun asumisessa.

Hopeaharjusta eläkkeelle...Sinikka Koskela

Sinikka 2

Tulin Hopeaharjuun 4.9.1989, asukkaita oli kuusi, joista yksi mielenterveyskuntoutuja ja viisi ikäihmistä. Henkilökuntaa oli neljä ja johtaja. Hopeaharju oli silloin hyvin kodinomainen, oli kanoja ja räsymatto keittiön lattialla. Asukkaat olivat jo tuolloin mukana keittiön toiminnassa, kuten tänäkin päivänä. Ensimmäisen vuoden aikana tuli omahoitajajärjestelmä, tätä ei joka paikassa ollut vielä. Alusta asti teimme kesäretkiä asukkaiden kanssa. Alkuvuosina kaksi kertaa tyhjensimme talon kausisiivousten ajaksi niin, että olimme asukkaiden kanssa viikon reissussa.
Vuosien aikana on tapahtunut paljon muutoksia, laajennuksia useita kertoja, joista viimeisin Hopeakodon rakentaminen. Pienestä perheyrityksestä on tullut iso perheyritys.
Alussa kirjaaminen suoritettiin A4 paperille käsin. Kirjaamiseen riitti asukkaan nimi, lähiomaisen tiedot ja ruokatoive. Nyt aikaa menee paljon kirjauksiin. Virkistystä on järjestetty asukkaille alusta asti, mutta nyt tuntuu ettei mikään riitä, ennen oli paljon kun kerran viikossa oli virkistystoimintaa.
Vuodet Hopeaharjussa ovat antaneet paljon. Hopeaharjun ja sen pihapiirin olen aina tuntenut omakseni Hopeakodosta huolimatta. Piha- ja puutarha ovat olleet se mun juttu, olen hoitanut ja laittanut sitä kuin omaani. Nyt jään vuosilomalle ja sen jälkeen eläkkeelle. Aion nauttia oman pihani laitosta. Tulossa on myös matka Pariisiin. Jatkossa jos tarvetta on, olen käytettävissä kiireapulaisena. Kiitos kaikille matkan varrella tutuksi tulleille!

Kevät tuo tullessaan...

Kevät tuo tullessaan kasvun ihmeitä, joita täällä seuraamme innostuneena. Lintujen pesintä, ruohon sekä erilaisten kukkien ja kasvien kasvu, kevään tuoksu. Puutarhassa ja pihassa riittää puuhaa ja seurattavaa.

Ihanaa kevättä kaikille!

Toivottaa Hopparin poppoo.

 
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company