Hopeaharju
 
Paasiaisbanneri2-for-web

AURINKOISTA KEVÄTTÄ HOPEAHARJUSTA

Kevät lumen sulattaa,

auringossa sulaa maa.

Talven valta raukeaa,

lehtisilmut aukeaa.

Linnut saapuu Pohjoiseen,

maahan vielä hiljaiseen.

Kevään kuulumisia

Vierailijoita ja esiintyjiä on käynyt liikuttamassa ja ilostuttamassa Hopeaharjun väkeä. Satakunnan mummot ry toivat perinteiseen tapaan mukanaan arpajaiset ja tietokilpailun. Jääkiekkomatsissa käytiin porukalla kannustamassa paikallista joukkuetta voittoon ja siinä kyllä onnistuttiinkin. Laskiaisriehaa vietettiin makkaranpaiston ja moottorikelkkailun merkeissä. Ystävänpäivänä laitettiin jalalla koreasti karaoken tahdissa. Tanssimaan kanssamme saimme ystävämme Sofiakylästä. Olympialaisten aikaan jännitettiin kisastudiossa ja pidettiin ihan omat talviolympialaisetkin siinä sivussa.

Kevään aikana monet syntymäpäivät ja muut juhlat juhlittu. Mari ja Katja saivat MBA-tutkinnon paperit maaliskuussa. Naistenpäivää juhlistettiin antamalla kaikille naisille ruusut. Pääsiäisenä askarreltiin ja koristeltiin ahkerasti. Seurakunta mahdollisti asukkaille ehtoollisen pääsiäisen aikaan. Martat kävivät virpomassa ja viihdyttämässä asukkaita. Noel-lauluryhmän vierailut ovat kovin suosittuja. Tällä kertaa mukana oli monenlaista koreografiaa muun muassa ”Meksikon pikajuna”, joka sai hymyn kaikkien huulille.

Kevätauringon innoittamana Hopeaharjun väki nauttii ulkoilmasta, hernekeitto ja pannari, kahvit uunituoreen voisilmäpullan kera, mikä sen parempaa ulkona nautittuna, kevätauringon lämmittäessä.

Luonto heräilee ja samalla Hopeaharjun poppoo lähtee pihahommiin. Ei malttaisi millään odottaa laatikkopuutarhan istutustöihin pääsyä. Innokkaimmat ovat siellä jo möyhentäneet maata laatikoissa. Eläimiä on myös luvassa tänäkin kesänä Hopeaharjun laitumille. Asukkailta kysyttiin mitä eläimiä he haluaisivat ja kannatusta ovat saaneet lampaat, kanat sekä koira. Heitti joku ehdotuksen kengurustakin, mutta taitaisi olla hieman liian eksoottista Harjakankaalle.

14
11
15
12

Vapaat paikat

Palveluasumisessa Keskitalossa on kolme vapaata paikkaa. Meille voi tulla itsemaksavana tai palvelusetelillä. Olemme monessa kunnassa palvelusetelituottajana.
Meillä saat oman näköisen virikkeellisen ja kuntoutumista tukevan elämän.

lotta

Henkilöesittelyssä lähihoitaja Lotta Kuosmanen

Olen Lotta Kuosmanen, 37-vuotias lähihoitaja. Valmistuin keväällä 2000 lähihoitajaksi, hoito- ja huolenpito osaamisalana. Valmistuttuani aloitin työt toipilassairaalassa, jossa sain myös kokemusta mielenterveys- ja päihdetyöstä. Tämän jälkeen työskentelin vuodeosastolla vuoden ja palasin takaisin toipilastyöhön, jossa paikkani vakinaistettiin.

2011 muutin perheeni kanssa Poriin ja vanhustyö vei mukanaan niin vahvasti että suoritin vanhustyön erikoisammattitutkinnon vuonna 2014. Erikoisammattitutkinto on tuonut mukanaan paljon opiskelijoiden ohjausta ja halua kehittää hoitoalaa entistä laadukkaammaksi. Luotan aidon kohtaamisen olevan avain hyvään hoitoon. Ihmisten lähellä tehtävä työ on elinikäistä oppimista ja ihmisten välisen kanssakäymisen pohdiskelua. Lisäksi 18 vuoden aikana tekniikka ja tuotteet ovat kehittyneet huimasti.
Vapaata vietän lasteni kanssa luonnosta nauttien. Minulla on myös kaksi rakastettavaa spanielia, joiden kanssa harrastan aktiivisesti. Ihanaa kesää kaikille!

Tulevia tapahtumia

Kevään aikana tulossa Ravintolapäivä, henkilökunnan kehittämispäivä ja paljon muuta mukavaa.

Ihanaa kevättä ja lämmintä Vappua!

Ennen muinoin Jyrin päivänä 23.4 ei saanut kävellä kovasti huoneissa tai hakata ovia lujasti kiinni, sillä mitä hiljaisempaa oli talossa tuona päivänä, sitä rauhallisempi oli kesä ukonilman suhteen.

Toivottaa Hopeaharjun poppoo

 
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company