Hopeakodon ja Hopeaharjun syysterveiset Kesä on mennyt ja vietämme ihanaa syksyn aikaa. Ilmassa on leijuvien lehtien taikaa, aamujen kirpeyttä ja öis

 
Hopeakoto-ja-Hopeaharju-yhteinen-syysbanneri

Hopeakodon ja Hopeaharjun syysterveiset

Kesä on mennyt ja vietämme ihanaa syksyn aikaa. Ilmassa on leijuvien lehtien taikaa, aamujen kirpeyttä ja öistä pimeyttä. Ruska ympärillämme värittää kaunista luonnon maisemaa. Talven varalle olemme säilöneet niin sienet kuin kurkut ja pikkelssitkin sekä pakastaneet marjat.

Elämä Hopekodossa ja Hopeaharjussa on asettunut vähitellen uomiinsa. Olemme saaneet ylpeänä esitellä toimintaamme ja uutta kotiamme useille vieraille. Avoimien ovien päivä oli menestys! Lukuisat meistä kiinnostuneet saapuivat paikalle ja saivat sekä ohjausta että tietoa. Omaisten päivää vietettiin omaisten ja ystävien kesken kauniissa ja aurinkoisessa säässä. Perinteisiin kuului lohikeitto ja leivoskahvit sekä Ruskapoikien säestämä musiikki.

Mari nimikkoyrittäjä

Olemme myös ylpeitä meidän Marin nimikkoyrittäjyydestä. Koko vaalikauden ajan Marin nimikkokansanedustajana toimii Jaana Laitinen-Pesola. Tämä on suora väylä antaa konkreettista tietoa yrittäjän arjesta päättäjille. Mari pääsee myös kertomaan mitä toimintaedellytyksiä yrittäjät tarvitsevat toimiakseen ja työllistääkseen. Upea juttu!

Myös satakuntalaisia kansanedustajia, yrittäjiä ja työvaliokunnan jäseniä kävi tutustumassa Hopeaharjun Palvelukodin ja Hopeakodon toimintaan.

Laatua ja kestävää kehitystä

Inspecta suoritti syyskuussa ulkoisen arvioinnin Hopeaharjussa ja Hopeakodossa. Saimme jälleen kerran todeta kuinka upeaa työtä teemme. Sertifikaatilla voimme osoittaa, että palvelumme, johtamisjärjestelmämme ja työntekijöiden osaaminen vastaavat niin kansainvälisiä, kansallisia kuin paikallisiakin vaatimuksia. Sertifikaatti on myös kolmannen osapuolen antama pätevä todiste, joka osoittaa yrityksen ponnistelevan laadun, turvallisuuden, kestävän kehityksen sekä toiminta- ja toimitusvarmuuden puolesta.

Muistoja kesältä

Asiakkaidemme kesäretki suuntautui tänä vuonna Nokialle, Linnaan sekä Nanson tehtaanmyymälään. Jazzit ja Noormarkun Markkinatkin koluttiin porukalla ja Pohjanhovissa vietettiin nautinnollista kesäpäivää. Henkilöstön järjestämä Rastireitti oli uusi ja mieliin painuva kokemus. Näiden lisäksi uinti, keilailu ja muu virkistystoiminta sekä erilaiset pienimuotoiset ostos- ja asiointimatkat sekä kotiseuturetket ovat kuuluneet arkeemme.

Hyvinvointia edistävää teknologiaa

Olemme mukana HYVÄKSI -hankkeessa jonka tarkoituksena on satakuntalaisen hyvinvoinnin edistäminen yksilöllisellä palvelumuotoisella asiakasteknologialla. Tavoitteena on kehittää käyttäjälähtöisesti uudenlaista teknologiaa mm. ikäihmisten, muistisairaiden, kehitysvammaisten ja vammautuneiden arjen tueksi.

Seniors -palvelu on suunniteltu tukemaan ikäihmisten terveyttä ja hyvinvointia sekä edistämään elämänlaatua. Palvelun avulla voidaan mahdollisesti myös tukea mielenterveysasiakkaiden kuntoutusprosessia. Videoyhteyteen pohjautuvan Seniors -palvelun tarkoituksena on tarjota ikäihmisille virikkeellistä ja vetreyttävää liikuntaa sekä hauskaa yhdessäoloa.

Uusia henkilöitä joukkomme vahvistukseksi

Olemme saaneet joukkoomme uusia työntekijöitä. Niinpä Marin aiemmin antama ”Yrittäjän Ääni”-lupaus palkata viisi uutta työntekijää on toteutunut kaksinkertaisesti. Tässä kirjeessä esittäytyvät kokkimme ja sairaanhoitajamme.

pasi

Pasi Roitto

Olen Pasi Roitto ja työskentelen Hopeakodossa kokkina. Ruokahuolto on siis minun vastuualuettani. Koulutusta olen hankkinut ravintola-alalta seuraavanlaisesti: Vuoropäällikkötutkinto, ruokapalvelun perustutkinto sekä HRS-perustutkinto. Alalla olen ollut jo parikymmentä vuotta ja kokemusta erilaisista keittiöistä on kertynyt mukavasti. Täällä Hopeakodossa toimitaan perinteisillä tavoilla ja lähiruokaa kunnioittaen aina mustikan ja puolukan poiminnasta alkaen. Säilöntää ja omavaraisuutta hyödynnetään mahdollisimman paljon. Asiakkaat saavat siis puhdasta, itsevalmistettua ja ravinteikasta kotiruokaa, joka on huolellisesti valmistettu. Se on meille kunnia asia.

Pia

Pia Tuulivaara

Hei! Olen Pia Tuulivaara ja työskentelen Hopeakodossa sekä Hopeaharjussa sairaanhoitajana ja terveydenhoitajana osana moniammatillista tiimiä. Olen mukana asiakkaiden arkiaskareissa, toimin lääkevastaavana sekä terveydenhuollosta vastaavana sairaanhoitajana. Huolehdin asiakkaiden kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista moniammatillisen työyhteisön kanssa. Toivon olevani apuna ja tukena terveydenhuoltoa koskevissa asioissa asiakkaille, omaisille ja henkilökunnalle. Minut löytää Hopeakodosta tai Hopeaharjun Palvelukodista.

HoviTerveys

Jokaisen asiakkaan asioista vastaa ensisijaisesti nimetty omahoitaja, jonka kanssa keskustellaan myös terveyteen liittyvät asiat. Jokaiselle asiakkaalle tehdään yksilöllinen hoito-, palvelu- ja kuntoutussuunnitelma. Tämä pitää sisällään myös terveyteen liittyvät asiat. Suunnitelmaa tarkistetaan tarvittaessa, kuitenkin vähintään puolivuosittain. Meille on tärkeää että jokainen asiakas saa selkeät ohjeet ja tuen oman terveytensä ylläpitämiseen. Osa tätä on ennaltaehkäisevä hoito.

HoviTerveys rgb for-web

HoviTerveys

Lääkäriasiat hoidetaan väestövastuuperiaatteen mukaisesti mikä tarkoittaa, että asiakas pääsee oman kotikuntansa terveysasemalle. Asiakkaallamme on myös aina oikeus käyttää yksityislääkärin palveluita. Henkilökunta vastaa lääkkeiden antamisesta, reseptien uusinnasta ja lääkkeiden vaikutuksen seurannasta. Sairaanhoitajamme ja hoiva-alan ammattilaisista koostuva tiimimme vastaavat asiakkaiden hyvinvoinnista ja terveydestä. Tuemme asiakkaitamme oman terveyden ylläpitämiseen liittyvissä asioissa sekä järjestämme niin ennaltaehkäisevää kuin kuntouttavaakin toimintaa joka tukee jokaisen asiakkaamme omaa terveyttä ja toimintakykyä.

Syysterveisin,
Mari ja Katja

1px