Hoko-Banner suora
 

Kesäterveisiä Hopeakodosta

==========

Keskikesän juhlan aikaa

lintukuoro julistaa

Juhannuksen ajan taikaa

niityt, ahot pursuaa.

Suomen suvi kauneimmillaan

vehreys on vallaton,

kukkaloisto parhaimmillaan

suven alun aikaan on.

Mukavaa kesää kaikille!

Sari

Hyvää, kaunista ja muutenkin mukavaa kesää kaikille täältä Hopeakodosta. Tänä vuonna on kesän saapumista saatu odottaa, vihdoinkin se on täällä vihreänä ja tuoksuvana.

Hopeakodossa on ollut tapahtumien täyttämä kevät. Olemme saaneet nauttia musiikkiesityksistä sen erilaisissa muodoissa. Olemme saaneet olla kuoron kenraaliharjoituksen areenana, siitä kiitos Noormarkun mieslaulajille. Seurakunnat ovat käyneet ilahduttamassa asukkaita. Eräs asukkaistamme ilahduttaa meitä soittamalla pianoa ahkerasti päivittäin.

Ruotsin risteilyllä kävimme pienellä porukalla. Kummitempausta vietettiin yhdessä Konepyöräklubi ry:n ja Hopeaharjun kanssa, jolloin pihaan päristeli yli 40 moottoripyörää ja noin 70 henkilöä. Huutokauppa pidettiin myös yhdessä Hopeaharjun kanssa kauniina lauantaipäivänä. Haukirannan huvilalla olemme nauttineet ihanasta luonnosta ja kauniista kesäpäivistä.
Emäntämme Sari on pitänyt meistä hyvää huolta ja tarjonnut elämyksiä ruokailujen myötä. Olemme tutustuneet eri maakuntien ruokiin. Ravintolapäivää vietettiin juhlavasti. Ruoka tarjoiltiin asukkaille kauniisti katettuihin pöytiin alkuruuasta jälkiruokaan. Tunnelma oli juhlava ja ruoka herkullista.
Oman ihanan lisänsä ovat antaneet meille opiskelijat sekä työkokeilijat, joita Hopeakodossa on ollut kevään aikana. Esittelyssä onkin Nelli, joka jatkaa työkokeilussa meidän kaikkien iloksi vielä heinäkuun puoliväliin asti.

Nelli

Hei olen Nelli!

”Olen Nelli Ala-Nissilä, 24-vuotias pomarkkulainen eläintenhoitaja. Suurin osa vapaa-ajastani tulee kulutettua kahden harrastuskoirani kanssa, ja tulevaisuuden suunnitelmissa on kolmannen koiran hankkiminen eläinavusteista terapiaa varten. Haaveenani onkin yhdistää eläimet sosiaalialaan, kunhan ovet aukeaisivat sosiaalialan opintoihin.
Olen ollut työkokeilussa Hopeakodossa ensimmäisestä pääsiäismaanantaista lähtien. Ennen eläintenhoitajaksi opiskelemista olin kaksi kuukautta työkokeilussa myös päiväkodissa, mutta koen vanhemman ikäluokan ns. omaksi jutukseni. Ikäihmisten kanssa on mukavaa keskustella ja touhuta, ja on mukavaa huomata, kuinka oma pirteä asenne vaikuttaa hyvin usein myös heidän olemukseensa. Vaikka palvelukodissa työskentely on henkisesti ja fyysisestikin raskasta työtä, pidän sitä hyvin palkitsevana ja mielenkiintoisena. Mikään ei ole parempi kiitos hyvin tehdystä työstä kuin ihminen, joka on selvästi tyytyväinen ja kehuu hyväksi hoitajaksi.
Hopeakodossa olen oppinut paljon uusia asioita, ja kiitos siitä kuuluu täysin kannustavalle ja ammattitaitoiselle henkilökunnalle. He ovat aina tarvittaessa tulleet auttamaan, ja ovat aina mieluusti vastaamassa kysymyksiin – toisinaan tyhmiinkin sellaisiin. Olen saanut tehdä paljon asioita ja vastuuta minulle on osattu tarjota sopivissa määrin. Olen päivittäin ollut mukana päivittäisissä rutiineissa ja kunhan aika on antanut myöden, olen pitänyt asukkaille viriketoimintaa.”

Liikettä ja digiaikaa

Talon teemaan sisältyen on Hopeakodossa ollut kokeilua jos toista ja osa niistä jäänyt pysyväksikin. Memoera Trainer on helppokäyttölaite, jonka tehtävät aktivoivat useita aivojen osa-alueita ja aistitoimintoa samanaikaisesti, Memoera tarjoaa siis hauskaa ja tehokasta aivojumppaa. Laitteen sisältö päivittyy aika-ajoin itsekseen.
Eräs asukkaistamme on pilottiryhmässä Balance-palvelu, joka on kokeilu verensokerimittausten seurantaan ja arviointiin. Päivittäiset mittaukset menevät pilvipalveluun, joita sekä palvelukodin hoitava henkilökunta ja diabeteshoitaja voi seurata.

Vähän töitä, unelmien täyttämiä kesäöitä ja Hyvää Juhannusjuhlaa!

Hopeakodon poppoo

 
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company