HH joulubanneri-01
 

Jouluterveiset Hopeaharjusta

Syttyy ikkunalla joulunvalot…

Hopeaharjussakin olemme aloittaneet joulun valmistelut ajoissa. Joulukortteja ja itsenäisyyspäivän lippuja on askarreltu, pipareita leivottu sekä koristeltu taloa joulua varten. Pikkujoulua vietettiin myös hyvän ruuan, laulujen ja asiaan kuuluvien pikkujoulupussien kera. Emäntä apulaisineen hääräilee ahkerasti jouluruokien parissa. Itsenäisyyspäivää vietettiin juhlallisesti perinteiden mukaan lipun nostolla ja lippulaulun säestyksellä. Myöhemmin nostettiin maljat Suomen itsenäisyydelle sekä katsottiin linnan juhlia ja pukuloistoa tv:stä.

Syksyn alussa saimme sertifikaatin ISO 9001:2015. Osa asukkaista kävi risteilyllä, tanssimassa ja nauttimassa. Mielenterveysviikolla järjestettiin ”Hattukaraoketanssit”, jotka olivat melkoinen menestys. Syksyyn on mahtunut kaikenlaista ohjelmaa pienimuotoisinen reissuineen ja tapahtumineen.

hattutanssit
leivontaa
joulu

HoviKlubin hulinat Hopparissa…

Hopeaharjun päivää rytmittävät arjen askareet, ruokailut, ryhmät, menot ja viriketuokiot. Aamu aloitetaan yhteisellä lehdenluvulla keskustellen uutisista. Erilaisia ryhmiä kokoontuu päivittäin tiettyjen teemojen mukaan, kuten rentoutus-, taide-, peli-, kädentaidot-, mielekäs päivä-, kauneus- ja ravitsemusryhmä. Asukkaat osallistuvat ryhmiin ja tuokioihin omien mieltymystensä mukaan. Hopeaharjussa riittää menoa niin, että ovet viuhuu ja asukkaita menee milloin kauppaan, milloin ryhmiin talon ulkopuolelle tai muihin menoihin. Hulinaa on ja vilinää vilskettä…
Iloa ja valoa arkeen lisäävät monet vapaaehtoiset esiintyjät, jotka käyvät vierailulla ilahduttamassa asukkaita erilaisilla esityksillään. Säestykset päivätansseihin, upeat laulutuokiot sekä esitykset kuoroilta. Esiintyjiä meillä onkin käynyt paljon ja tulossa on vielä monta tapahtumaa, ensi vuodellekin varattuna. Suuret kiitokset näistä heille.

Tervetullut meille aina, käypä tänne…

Kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan Hopeaharjuun, henkilökunta esittelee mielellään paikkoja. Tällä hetkellä meillä on yksi vapaa paikka Päätalossa ja yksi Keskitalossa. Lisäksi meillä on tukiasunnot Noormarkun keskustassa vapaana, yksiö ja kolmio.

Screenshot 20181211-125751

Niinan Javanaisen terveiset…

Olen 30-vuotias sairaanhoitaja/terveydenhoitaja Porista. Valmistuin SAMK:sta 2011, jonka jälkeen olen työskennellyt Satakunnassa ja Pohjanmaalla niin yksityisellä kuin julkisella puolella. Kokemusta työelämästä löytyy avoterveydenhuollosta saattohoitoon, mutta mielenkiintoisimpana osa-alueena olen aina pitänyt psykiatriaa. Tarinat ihmisten takana sekä mielen maailman vaikutus kaikkeen elämään on aina ollut mielestäni kiehtovaa.

Työelämääni tasapainottaa kotona oleva 2-vuotias poika. Äidin arki pyörii autojen, leipomisen ja elämän ihmeiden tutkimisen ympärillä. Jos vapaa-aikaa vielä liikenee, saatan tarttua kirjaan, lähteä metsään lenkille tai joogata olohuoneessa. Viimeisimpänä, mutta kovin antoisana harrastuksena olen aloittanut kuntonyrkkeilyn, joka hoitaa joogan tavoin sopivassa suhteessa mutta omalla tavallaan sekä mieltä että kehoa! Elämä on kiireistä, mutta pidän tärkeänä, että jokaisesta arkipäivästä löytyy se kultareunus. Asenne ratkaisee kaikessa!

Tulevia tapahtumia…

Ensi viikolla vietetään Puurojuhlaa omaisten ja asukkaiden kanssa. Tarjolla on riisipuuroa ja soppaa sekä jälkiruuaksi kahvi ja joulutorttua. Uusi vuosikin 2019 on jo aivan ovella. Nähtäväksi jää mitä kaikkea hienoa se tuo tullessaan.

Ilmassa leijuu juhlava aika.

Nurkissa raikaa laulujen taika.

Pöydät täytetään maittavin herkuin,

kaikkia muistetaan jouluisin terkuin.

Iloa, lämpöä, tuikkujen tunnelmaa,

tätä kaikkea joulu aikaan saa.

Ihanaa joulunalusaikaa, Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2019!

Hopparin poppoolta

 
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company