Hopeaharju-syysbanneri
 

Hopeaharjun syysterveiset

Miten kypsyvät puolukat nuo,
mistä karpalot päälleen saa suo?
Mikä punertumaan
saa marjat ja maan?
Syksyn ihmeitä kaikki on vaan.

Nautittu on ja välillä otsaa pyyhitty

Hopeaharjussa on nautittu ja välillä vähän otsaa pyyhitty poikkeuksellisen kuuman kesän aikana. Hyvin siitä on selvitty, nautittu, ulkoiltu ja reissattu.

Alkukesästä kävi vieraita ihan Kiinasta asti tutustumassa Hopeaharjun toimintaan ja ympäristöön. Juhannus vietettiin perinteiseen tapaan saunoen, syöden, laulaen ja maljoja kilistellen. Haukirannassa on vietetty kesäpäivää useampaan otteeseen. Päivä on sisältänyt ruuanlaittoa yhdessä, uimista, pelailua, lenkkeilyä metsämaisemissa ja grillaamista. Eurajoella ja Raumalla kävimme kesäteatterissa.

Hopeaharjussa on aina mahtavat ruuat ja herkut, jotka valmistetaan omassa keittiössä ja lähiruokaa arvostaen. Tavallaan lähiruokaa oli myös se, että paikalliselta yrittäjältä tilattiin Hoppariin kaikille pizzaa sunnuntain kunniaksi, asukkaiden omasta toivomuksesta.

Kesä oli kuuma, mutta vähäsateinen ja jännityksellä odotimme miten käy mansikkasadon ja saammeko pitää talkoot, kuten joka vuosi. Koittihan se päivä ja satoja kiloja mansikoita tuli Hopparin pihaan. Osa suuhun, osa pakastimeen ja osa tietenkin hilloksi. Kesäkisa pyöräytettiin käyntiin heinäkuussa Facebookissa ja se toikin mukanaan uusia tykkäyksiä. Uusiutuneelle Pori Jazzin jazzkadulle tehtiin retki perinteisesti, tällä kertaa Kirjunluotoon puiston keskelle. Myöhemmin loppukesästä käytiin vielä Kirjurinluodossa retkellä katsomassa eläimiä ja kahvittelemassa.

Pohjanhovissa vietettiin kesäpäivä yhdessä Hopeakodon väen kanssa. Siellä syötiin, uitiin, pelattiin mm. saappaanheittoa ja juhlittiin syntymäpäivää. Elokuu oli vilkas kaikkine tapahtumineen. Omaistenpäiväkin vietettiin yhdessä omaisten kanssa, joita oli taas runsaasti paikalla. Kiitos siitä kaikille, saimme viettää taas ikimuistoisen päivän yhdessä. Kalakeitto ja kahvit maistuivat kaikille. Tanhuajat esiintyivät pihalla, samoin Ruskapojat. Päivä oli kaiken kaikkiaan onnistunut. Omaistenpäivänä toteutetusta asiakaskyselyssä tulos toiminnastamme oli kiitettävä. Hieno tulos, Kiitos!

Fortum lahjoitti asuntomessujen jälkeen asukkaiden iloksi kaksi polkupyörää sekä koristekasveja. Haunia-Kallialan kyläyhdistys yllätti meidät tarjoamalla löylyt tynnyrisaunassa, jonka he toivat pihaan vanhalla Zetor-traktorilla.

2018
p2
syyskuu
t
v

Voimauttava luonto ja seikkailu

Puutarhasta saimme koko kesän satoa. Elokuussa nostettiin ylös sipulit, kaalit, kesäkurpitsat ja erikoisempana herkkuna maissia saatiin omasta puutarhasta. Luonto ja eläimet ovat kaikille mukavaa ja terapeuttista seurattavaa. Kävipä Tupuna- hevonenkin tervehtimässä asukkaita.
Olemmekin viettäneet lähes koko kesän ulkona retkeillen, pelaten, syöden, kahvitellen ja viettäen yhdessä aikaa.

Syksyksi meille asumaan

Vapaana tällä hetkellä Päätalossa tehosteun asumisen paikka ja Keskitalossa kaksi palveluasumisen paikkaa. Tervetuloa tutustumaan!

Timo

Väisäsen Timo

Tervehdys! Olen joulukuussa 2016 valmistunut lähihoitaja ja työskennellyt täällä Noormarkussa helmikuusta alkaen. Alun perin olen kotoisin Iisalmesta Pohjois-Savon sydämestä! Elämä ja työt ovat kuljettaneet minua ympäri Suomea ja työkokemusta on kertynyt monelta alalta. Hoitoalalle päätyminen tapahtui harkiten, mutta luontevasti.
Vapaa-aikani kuluu lähinnä monipuolisten luontoharrastusten parissa. Myös puukäsityöt ja perinneharrastus saa minut innostumaan. Toivon pystyväni tuomaan hoitotyöhöni aina pienen palan savolaista lupsakkuuta sekä luonnonläheisyyttä.
Tämän kesän suurin kala oli muuten 2,5 kg painava hauki!

Syysomenien tuoksua, värikkäiden lehtien värinää, luonnon kauneutta päiviesi matkaan!

Toivottaa Hopparin poppoo

 
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company