Keväiset terveiset Hopeaharjusta Kevätterveisiä Hopeaharjusta, vihdoinkin voimme todeta, että kevät kolkuttelee jo ovella. Aurinko lämmittää horrokse

 
Hopeaharju
Paasiaisbanneri2-for-web

Keväiset terveiset Hopeaharjusta

Kevätterveisiä Hopeaharjusta, vihdoinkin voimme todeta, että kevät kolkuttelee jo ovella. Aurinko lämmittää horroksesta heräilevää luontoa joka päivä lämpimämmin ja saa hymyn meidän kaikkien huulille. Pääsemme pian pihapiiriin puuhastelemaan, lumiukot ja akat ovat saaneet kyytiä!

Pitkä remonttirupeama on viimein loppusuoralla ja pääsemme nauttimaan uudistuneista ja viihtyisistä tiloista. Ponnistus on ollut suuri, mutta yhteistyöllä olemme saaneet paljon aikaiseksi, yhdessä olemme todellakin enemmän. Odotamme innolla piha-alueiden kuntoon saattamista kaiken remontoinnin ja rakentamisen lopuksi. Kaikkea mielenkiintoista on suunnitelmissa.

Alkuvuosi on muutenkin käynnistynyt mukavissa merkeissä, uusia asukkaita on liittynyt iloiseen joukkoomme. Osa asuu luonamme pitempään ja osa käy meillä lyhyemmillä intervallijaksoilla.

Ystävänpäivänä muistimme ystäviämme korteilla joita olimme itse askarrelleet. Päivää juhlistimme perinteisesti yhdessä Sofiakylän väen kanssa, Ruskapoikien säestyksellä laitoimme lattialla jalalla koreasti tällä kertaa Hopeakodon puolella. Laskiaisriehaa vietimme pihapiirissä, nuotiomakkara maistui ja pääsimme huristelemaan moottorikelkallakin. Iso kiitos niille vapaaehtoisille, jotka haluavat olla asukkaidemme ystäviä ja viettää aikaa ja vaihtaa kuulumisia heidän kanssaan. Ystäväkoirien vierailut ovat myös odotettuja ja mieleenpainuvia tapahtumia.

Arkisten askareiden lomassa olemme myös käyneet uimassa, ostoksilla ja ottaneet osaa seurakunnan järjestämään ohjelmaan. Erilaisia ryhmiä kokoontuu viikoittain, teemoina sekä liikunta että käsityöt. Samkin opiskelijat ovat lopputyönään vetäneet liikunnallista ryhmää, johon asukkaat ovat innolla osallistuneet sankoin joukoin.

Meillä on opiskelijoita seudun eri oppilaitoksista, hienoa että työmme ja toimintamme kiinnostaa. Opiskelijoiden avulla tiedämme mitä alalla tapahtuu ja myös me opimme uutta. Osallistuimme myös Samkin järjestämään opinnäytetyön torille, siellä tapasimme opiskelijoita ja kerroimme toiminnastamme. Erilaisten opinnäytetöiden ja projektien avulla voimme yhdessä kehittää toimintaamme kohti tulevaisuutta ja sen uusia haasteita.

HoviTurva rgb for-web

HoviTurva

Esittelyssä HoviTurva-palvelumerkki

Jotta voisi kokea olevansa onnellinen, on edellytyksenä että kokee olonsa turvalliseksi. Turvallisuuden tunne on Maslowin tarvehierarkiassa yksi viidestä ihmisen perustarpeesta. Turvallisuus syntyy meidän mielestämme kahdesta osa-alueesta: fyysinen turvallisuus ja asiakkaamme turvallisuuden tunne. Fyysinen turvallisuus on helpompaa: siihen liittyy mm. tilojen suunnittelu, esteettömyys, läsnä oleva henkilökunta ja erilaiset turvajärjestelmät. Näiden osalta viranomaisilla on laaja kirjo erilaisia ohjeita.

Turvallisuuden tunne taas on hyvin subjektiivinen kokemus ja siten sen edellytyksiä on vaikeampi määritellä. Meidän mielestämme elementit, jotka edistävät turvallisuuden tunnetta ovat mm. asiakkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, keskinäinen luottamus sekä mahdollisuus olla oma itsensä osana yhteisöä. Näitä elementtejä HoviKodissa ohjataan eettisellä ohjeistuksellamme, hyvällä perehdytyksellä ja erilaisin toimintaohjein. Turvallisuus syntyy päivittäin erinomaisen henkilöstömme toimesta keskinäisen luottamuksen sekä toimintamme ymmärrettävyyden ja varmuuden kautta. HoviTurva-palvelulupauksemme mukaan meillä et jää yksin.

Aikoinaan presidentti Urho Kekkonen totesi että: ”Turvallisuus ei ole aitojen panemista, vaan ovien aukaisemista.” Tämä, jos mikä toteutuu meillä. Pyrimme luomaan kaikkien ihmisten välille luottamusta ja yhteistoimintaa, sillä yhteisö on sitä vahvempi mitä rakentavampia ihmisten suhteet ovat. Turvallisuuteen liittyy monia eri asioita, olemme myös remontissa panostaneet turvallisuutta lisääviin tekijöihin.

HH-tulips-2

Hyvää kevättä ja iloista Pääsiäistä!

t: Mari ja Hopeaharjun poppoo

1px