Syysterveiset Sofiakylästä Auringon paiste, heleä syyssää, asiakkaiden nauravaiset kasvot ja päivittäiset halaukset – näistä on Sofiakylän arki ja ja

 
Sofiakyla-syysbanneri

Syysterveiset Sofiakylästä

Auringon paiste, heleä syyssää, asiakkaiden nauravaiset kasvot ja päivittäiset halaukset – näistä on Sofiakylän arki ja jaksaminen tehty.

Kesälomien, leirien ja vilkkaiden kesäkuukausien jälkeen arki on taas palannut taloon. Päivä- ja työtoiminta ahkeroi, ryhmäkodeissa suunnitellaan uutta, Saarnissa pyörii elämysvideo ja tilapäishoito keskittyy viikonloppuihin sekä loma-aikoihin. Talon molemmat autot ovat kovassa retkeilykäytössä ja vilskettä riittää näin syksylläkin.

Tarinatupa

Tarinatuvalla päivätoimintaa

Päivätoimintamme Tarinatuvan esite valmistui kuluneella viikolla. Päivätoimintamme on todellakin tutustumisen arvoinen ja sisältää mm. upeita taideteoksia, nukketeatteria, arkipajaa, puutöitä jne. Pajoja on kolme: lukulaari, arkipaja ja taitopaja. Tämän lisäksi musiikki ja retket ovat vahva osa päivittäistä toimintaamme. Omien asukkaidemme lisäksi otamme keväällä asiakkaita myös talon ulkopuolelta. Jos haluat kysyä avoimista paikoista tai tulla tutustumaan tarinatuvalle niin ota yhteyttä vetäjään: paivi.laurila@sofiakyla.fi tai 044-9066907.

Tarinaorkesteri

Tarinaorkesteri

Juhlaakin toi syksy tullessaan. 6.10. tasan viisi vuotta sitten sai Sofiakylä toimintaluvan ja sitä juhlistettiin oman väen ja henkilökunnan voimin. Päivää vietettiin ensin uuden rakennuksen harjannostajaisilla, joissa esiintymässä olivat Sofiakylän houseband Tarinaorkesteri sekä vierailevana tähtenä tangokuningatar Elina Vettenranta. Illalla jatkettiin henkilökunnan kesken Rajaportin saunalla.

Nyt suunnitellaan kovasti jo tulevaa eli Itsenäisyyspäivän tansseja vietetään 4.12. Pitkäniemen juhlasalissa ja perinteistä puurojuhlaa läheisten kanssa joulun alla. Joulun jälkeen alkaakin jo valmistautuminen tuohon suureen muutokseen eli Sofiakylän laajenemiseen.

Sofiantähti

Sofiantahti

Sofiantähti harjakorkeudessa

Asiakkaat nimesivät Sofiantähdeksi tuon Sofiakylän uuden hoivakodin. Rakennus etenee aikataulussa ja nyt käydään jo asiakasneuvotteluja sekä aloitetaan henkilökunnan rekrytointi.

Asiakaspaikkoja on vielä kaksi vapaana eli ottakaahan pikaisesti allekirjoittaneeseen yhteyttä jos mielitte Sofiantähden asukkaiksi. Uusille asukkaille ja heidän läheisilleen pidetään ensimmäinen infotilaisuus lokakuun loppupuolella. Sofiantähden sijaintihan on samalla kadulla eli osoitteeksi tulee Kivimiehenkatu 10.

Tää on Soffari

Sofiakylästä kertovan videon voit käydä katsomassa Youtubessa: Tää on Soffari: https://www.youtube.com/watch?v=uiOYycVIbJk. Se tehtiin viime syksynä ja valaisee hieman elämää Soffarilaisena. Videota on näytetty jo yli 1800 kertaa. Sitä pidetään tällä hetkellä kahdessa oppilaitoksessa opetusvideona ja sitä näytettiin keväällä Tampereen elokuva tapahtumassa. Videolla kuullaan Sofiakylälle tehty oma musiikkikappale, jonka sanoituksesta vastasi oma ohjaajamme Arto Sirén.

Myös facebookissa voi seurata meidän elämää viikottain ja nettisivuilta www.sofiakyla.fi saa lisäinfoa.

HoviTerveys

Jokaisen asiakkaamme ja asukkaamme asioista vastaa ensisijaisesti nimetty omaohjaaja, jonka kanssa keskustellaan myös terveyteen liittyvät asiat. Jokaiselle asukkaalle tehdään yksilöllinen hoito-, palvelu- ja kuntoutussuunnitelma. Suunnitelmaa tarkistetaan puolivuosittain. Meille on tärkeää, että jokaisella on selkeät ohjeet ja tuki oman terveyden ylläpitämiseen.

HoviTerveys rgb for-web

HoviTerveys

Henkilökunta vastaa lääkkeiden antamisesta, reseptien uusinnasta sekä lääkkeiden vaikutuksen seurannasta. Sairaanhoitajamme ja hoiva-alan ammattilaisista koostuva tiimimme vastaavat asiakkaiden ja asukkaiden hyvinvoinnista ja terveydestä. Tuemme jokaista oman terveyden ylläpitämiseen liittyvissä asioissa sekä järjestämme niin ennaltaehkäisevää kuin kuntouttavaakin toimintaa joka tukee omaa terveyttä ja toimintakykyä. Myös muut terveyteen liittyvät asiat käsitellään ymmärrettävällä tavalla. Vuosittain järjestämme mm. hygieniakasvatusta sekä seksuaalikartoitusviikot

Aurinkoisen syyssään myötä toivotan teille kaikille hyvää loppusyksyä ja joulun odotusta. Poiketkaahan kylään!

Riitta ja Soffarilaiset

1px