mai-ndombe-lake-FCA
 

Nordic Wristbands med nyt afballanceret tiltag i den grønne omstilling for reduktion af kulstof

mai-ndombe-bonobos-clean

Bonoboen, en truet dyreart

7.000 ældgamle træer i regnskoven er blevet beskyttet mod destruktion med introduktionen af Stand For Trees-ordningen med Nordic Wristbands, hvilket understreger virksomhedens igangværende stræben efter at minimere dets kulstofpåvirkning.

Nordic Wristbands’ frontlinje tilgang for at skåne miljøet har igennem de seneste år været at introducere en række miljøvenlige, organiske materiale produkter. Det vil stadig være den foretrukne vej til kulstofreduktion, men med den nye aftale med Stand For Trees tager vi et stort skridt i rejsen mod Net Zero, da aftalen og tiltaget kompenserer for kuldioxid emissionerne forårsaget af stofarmbånd og smart tag-fremstilling i 2023 og frem.

Baseret på produktions mængder i 2022 vil Nordic Wristbands beskytte omkring 7.000 træer mod destruktion, det sker som en del af et mere omfattende projekt i det 250.000 hektar store naturreservat Mai Ndombe i Folkerepublikken Congo i Afrika.

Projektet har også fokus på at sikre uddannelse, sundhedsvæsen og sikre adgang til rent drikkevand til ca. 30.000 lokale beboere. Derudover er området et vigtigt levested for skovelefanter og menneskeaben bonoboen, som er en truet dyreart.

Nordic Wristbands og Stand For Trees - står sammen for en mere bæredygtig fremtid

mai-ndombe-forest elephants-clean

Skovelefanter spiser græs, blade og unge grene i den tørre sæson. I regntiden er frugt den foretrukne kost.

Nordic Wristbands CEO Jone Nuutinen udtaler:

”Vi har gennem årene introduceret flere muligheder for organiske samt genbrugs materialer til festivalarmbånd og andre produkter generelt, som alle er blevet tage godt i mod. Selvom vi promoverer disse klima og miljøvenlige produkter som den bedste måde at beskytte planeten på, er et betydeligt antal events stadig tilhængere af de billigere polyester produkter. Derfor besluttede vi at finde et projekt, hvor vores produktionsrelaterede CO2-udslip kunne udlignes på en effektiv måde. Vi er stolte over, at for hver 1.000 armbånd, en festival køber hos os, redder de to gamle regnskovstræer. Ikke så dårligt."

Tom Herman, administrerende direktør for Stand For Trees, siger:

"Hos Stand For Trees bifalder vi Nordic Wristbands for at tage aktive handlinger hen mod CO2-neutralitet og derved have en åbenlys miljøpåvirkning. Ved at udligne CO2-aftrykket fra deres armbånd har de demonstreret lederskab og ansvar inden for oplevelses industrien, og viser, at alle elementer i event produktion kan spille en rolle i at reducere emissioner og afbøde klimaændringer.

"Gennem deres bidrag til Stand For Trees har Nordic Wristbands effektivt opvejet den polyester og plastik, der bruges i deres armbånd og har hermed gjort en betydelig indvirkning på at bevare truede skov områder, som Mai Ndombe, der er et væsentligt levested for dyreliv og fundament for lokalsamfund. Vi er stolte af at samarbejde med et brand, der prioriterer bæredygtighed og tager holistisk handling for at skabe en lysere fremtid for alle."

Vores emissions i en nøddeskal

At udligne og afbalancere mængden af polyester og PVC, der bruges i Nordic Wristbands, svarer til:

• 15.063 fulde sække med blandet affald genanvendt
• 120.000 kg blandet affald genanvendt
• 13.190 el-pærer udskiftet med LED'er
• 2 jernbanevogne af kul uforbrændt
• 1.390.000 km cyklet i stedet for at køre med bil med benzinmotor
• 75 benzinbiler taget ud af trafikken i et år

Så for hver 1000 armbånd, du køber hos os, bliver to gamle træer i regnskoven bevaret. Sammen kan vi gøre noget!

mai-ndombe-jungle-FCA

250.000 hektar naturreservat Mai Ndombe i Folkerepublikken Congo i Afrika.

MIT's database er blevet brugt til at udregne CO2 aftryk.

Emissionsregistret kan ses here

For mere information:

Nordic Wristbands
Jone Nuutinen
jone@nordicwristbands.com

Stand For Trees
Natalie Steinheuer
natalie@standfortrees.org

 
         
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company