sk-Banner suora
 

Monipuolista, käytännönläheistä ja iloista pöhinää :-)

”Tällaista sen olla pitäisi” – totesi Sofianpäivän konsertissamme vieraillut toisen hoivakodin asukas.

”Saanko muuttaa teille” - kysyi yleisurheilukisoissa vieressä istunut nuori reipas nainen (ja hoitajalta vierestä tuli kommentti, että heiltä olisi monta muutakin meille muuttamassa).

”Kiitos, että sain nähdä tämän” - sanoi risteilyllä viereisessä pöydässä istunut vanha rouva. Hän seurasi neljän pöydän toimintaamme, joista yhdessä pöydässä kolmea asukasta syötettiin, toisessa muiden perässä kiidettiin, jokaisessa vähän sotkettiin, mutta kaikista rajoitteista ja hankaluuksista huolimatta joka pöydässä naurettiin, hymyiltiin, pulistiin, viitottiin – niin asukkaat kuin työntekijätkin. ”Teistä saisi moni ottaa oppia”.

Mikä se meidän juttu sitten oikein on. Yhdessä tehdään, yhdessä koetaan, yhdessä yritetään, kaadutaan ja noustaan, nauretaan ja itketään. Jokaiselta vierailijalta tulee positiivinen maininta meidän hengestä, joka löytyy jokaisesta meidän kolmesta talosta. Reseptiä sille Soffarihengelle ei ole eikä sitä oikein osaa sanoittaakaan, se vaan on.

Mutta mitä siis olemme viime aikoina puuhanneet?

Rakkaat, karvaiset ystävämme, lampaat saapuivat toukokuun lopussa ja niitä laskemme ja hoidamme parhaan kykymme ja taitomme mukaan.

Sofianpäivän konserttia vietettiin ensimmäistä kertaa Klubin ja Tähden pihamaalla. Upeita esityksiä, aurinko helli ja kuokkavieraiksikin ilmoittautuneet kokivat olonsa tervetulleiksi.

leiri

Lapset lintutornilla

Kesäkuun alussa lähdimme bussilla Valkeakoskelle kisoihin, joista tuliaisina kolme kultaa, monta itsensä ylittämistä ja upea yhteinen kokemus.

Lasten kesälomahoito alkoi klubilla ja frisbeegolf, lintutorni ja kaikki muut meidän ihanat ympäristön aktiviteetit tulevat nekin kesän aikana tutuiksi.

Kesä tuo meille tullessaan monia kivoja retkiä, leikkiä, kaksi lasten luontoleiriä, lämmintä yhdessäoloa ja Juhannustakin juhlistetaan ensi viikolla Pitkäniemen kokolla.

Vuosittainen risteilymme suuntautui Tallinnaan, jossa reippaimmat kävelivät 7 km lenkin, pyörätuoliletka suuntasi tiensä kohti ostoskeskusta, osa jäi tanssahtelemaan laivalle ja kotimatkalla bussissa kuului iloinen sorina, tuliaisten vertailu ja taas oli ”kaikkein paras matka” ohi.

kuva 2

Tallinnan risteilyllä kesäkuussa

kuva4
guest

Vieraita Singaporesta, Vietnamista ja Hong Kongista

Kaukaa Aasiasta tulleet vieraat toivat terveisensä lämpimästä ja ihastelivat tiloja, toimintaa ja saivat asukkailta ohimennen haleja ja muutaman englanninkielisen tervehdyksenkin. Moni maa saisi meistä ottaa oppia ja arvostaa kaikkia ihmisiä rajoitteisiin katsomatta, antaa heidän ihan oikeasti itsensä päättää ja elää omannäköistä elämää. Sitähän me tehdään.

Katajiston vastuuohjaaja - Arja Hassinen

Arja-Hassinen

Arja Hassinen

Olen Arja, koulutukseltani olen fysioterapeutti.

Tällä hetkellä työskentelen Sofiantähdessä, Katajiston ryhmäkodin vastuuohjaajana.

Olen työskennellyt reilut 7 vuotta kehitysvammaisten parissa, pääsääntöisesti autismin kirjon asiakkaiden kanssa. Aloitin Sofiakylässä vuonna 2013 syksyllä, ensin sijaisena ja vielä samana vuonna siirryin Kuusiston ryhmäkotiin vakituiseksi. Sofiantähteen siirryin alkuvuodesta 2016.

Olen viihtynyt työssäni hyvin. Ehdottomasti parasta Sofiakylässä ovat aina olleet työkaverit, joiden kanssa erityisesti huumorintaju käy hyvin yksiin :)

Tervetuloa mukaan joukkoomme tai poikkea kahville Kahvila Rokkiin

harjoittelijat

Jussi ja Alex

Jos haluat mukaan joukkoomme ja tarvitset kodin, päivätoimintapaikan tai vanhemmillesi vapaahetken niin olethan meihin yhteydessä.

Kahvila Rokki muuntelee hieman kesän aukioloaikojaan ja Juhannuksesta eteenpäin olemme auki Ti-Pe 12-18 ja lauantaisin 12-16.

Kaupallisen alan harjoittelijamme Jussi ja Alex ovat buustaamassa kahvilaamme maailman kartalle. 

Toivotamme kaikille oikein ihanaa, aktiivista ja aurinkoista kesää ja tehkäähän niitä Juhannustaikoja,

Riitta sekä Kylän, Tähden ja Klubin väki

***

Käy tykkäämässä meitä Soffarin Facebookissa ja lue uusimmat kuulumisemme sieltä.

***

Tietosuojasta
Uusi EU:n laajuinen tietosuoja-asetus (GDPR) astui voimaan 25.5.2018. Olemme HoviKoti-ryhmässä sitoutuneita pitämään meille antamasi henkilötiedot turvassa. Sinulla on mahdollisuus halutessasi myös poistaa tietosi rekistereistämme. Tämä koskee myös näitä lähettämiämme uutiskirjeitä. Jos haluat edelleen vastaanottaa meiltä uutiskirjeitä, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Lähetämme sinulle edelleen muutaman kerran vuodessa ajankohtaista tietoa toiminnastamme. Jos haluat peruuttaa tilauksen tai poistaa tietosi uutiskirjejärjestelmästä, voit tehdä sen sivun alaosasta löytyvästä linkistä.

***
 
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company