DSC00049 2
 

Elokuun kuulumisia

ACCACilla on kuluneen kesän aikana tapahtunut monta pitkälle tulevaisuuteen luotaavaa asiaa. Alkukesän vuosikokouksessa muodostettiin uusi hallitus. Kesäkuun lopussa Cesenassa Italiassa oli luova residenssi Game on! -hankkeessa. Heinäkuussa tuli tieto, että Luova Eurooppa PASS-hankekin mahdollistuu. Sitä kerromme sitten ajallaan. Elokuussa avattiin Open Minds Erasmus + hanke, jonka sessiot jatkuvat syyskuussa ja huipentuu lokakuussa viidessä maassa järjestettävään satelliittiin.

DSC00327

Cesena

Game On! Luova Residenssi Cesenassa kesäkuun lopussa oli huikea. Asiantuntijoita ja kulttuurin ammattilaisia viidestä maasta kehitti uusia työkaluja 6-11-vuotiaiden lasten kulttuurikasvatukseen pelillistämisen keinoin. ACCAC Finland ja suomalaiset osallistujamme jakoivat näyttämön Kreikasta, Italiasta ja Alankomaista tulevien osallistujien kanssa.

Asiantuntijat työskentelivät kolmessa ryhmässä joilla kullakin on oma pääteemansa: inkluusio, rauha ja kestävä kehitys. Luovan residenssin lopuksi tutustuimme ensimmäisiin versiohin pelillistämisen innovaatioista.
Cesenan kaupungin puolesta tapahtumassa puhui Malatestian kirjaston johtaja Elisabetta Bovero. Artikkeli julkaistiin Cesena Today -lehden kulttuuriosiossa.

Syyskuussa valmistuu ensimmäinen Game On! prototyyppi Minecraft alustalle. Sitä työstää tällä hetkellä ammattilaistiimi. Syksymmällä toteutetaan testityöpajat lapsille ja opettajille jokaisessa hankemaassa. Niistä saadun palautteen perusteella peli hiotaan lopulliseen muotoon ja Game On! päätöstapahtuma toteutuu Tampereella 10-11 huhtikuuta 2024.

4H6A9368 copy

Kuvassa Jouko Enkelnotko aka Angel Del. Valokuva Sari Soininen.

Kansainvälinen kongressi Koreassa

ACCAC lähtee Koreaan toteuttamaan tapahtumaa ja osallistumaan kansainväliseen kongressiin lokakuun puolivälin jälkeen. Mukaan lähtee delegaatio, jossa on ACCACin edustajien lisäksi taiteilijat Jouko Enkelnotko Tampereelta ja Helsingissä asuva kazahkstanilainen laulaja, lauluntekijä ja aktivisti Aizhan Sultan.

Delegaatio osallistuu Soulissa 20.10. Won-ACCAC kongressiin, josta matka jatkuu Iksanin kaupunkiin. Siellä toteutetaan tapahtuma yhteistyössä Wonkgwang yliopiston kanssa. Tapahtuma on jo kolmas laatuaan yhteistyössä. Ensimmäinen yhteistapahtuma toteutui vuonna 2016 ja seuraava 2019. Vierailuohjelmaan kuuluu myös business-tapaamisia ja verkostoitumista ja pitkän aikavälin suunnitelmien punomista korealaisten kumppanien kanssa. Tavoitteena on tulevaisuudessa järjestää säännöllisiä vierailuohjelmia ammattilaisille Suomessa sekä Koreassa.

363939041 248260008121157 6219116192147994483 n

Vuonna 2010 alkanut yhteistyö on luonut rikasta hedelmää ja mahdollistanut mm. sen, että tällä hetkellä ACCACilla on yli 30 kaunista ja upeaa traditionaalista korealaista Hanbok-vaatetta, joita voi lainata kokeakseen korealaisen elämyksen. Jos kiinnostuit laita viestiä niin tehdään kokemus mahdolliseksi.

accac open minds kuvaaja sari soininen 23 1

Uusi hallitus

Hallitus kokoontui ja järjestäytyi heti kesän jälkeen. ACCAC Finland puheenjohtajana jatkaa Kirsi Mustalahti, varapuheenjohtajana ja rahastonhoitajana jatkaa Anniina Lehtipuu. Hallituksen sihteeriksi valittiin ACCESS Tampere Festivaalin johtanut Dayron Napoles Rubant. Kehityspäälliköksi valittiin futuristi/tulevaisuustutkija Sari Stenfors ja IT-tuki henkilönä ja varajäsenenä toimii Sasu Paakkunainen. Toinen varajäsen on Janna Hakala. Muuten yhdistyksen tiimissä toimii myös kulttuurin monitaituri Kirsi-Kaisa Sinisalo kirjoittaen uutiskirjeitä ja kiinnostavia artikkeleita.

Kuulasta, yhdenvertaista ja kansainvälistä syksyn alkua

Toivottaa

ACCAC Finland - tiimi

 
 
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company