banner header 2019
 

VALMENTAJATIEDOTE 3/2019

10.12.2019

Tämä uutiskirje ilmestyy noin 4 kertaa vuodessa ja se tarjoilee seuratoiminnan valmennukseen, koulutustoimintaan ja osaamiseen liittyvää ajankohtaista sisältöä.

***
suomisport

Koulutusten ilmoittautumiset käynnissä Suomisportissa

Talven koulutustapahtumien ilmoittautumiset ovat käynnissä Suomisportissa. Uimaliiton koulutukset löydät Suomisportista tägillä uimaliitto tai Uimaliiton nettisivujen tapahtumakalenterista. Koulutustarjontaa täydentää tilauskoulutukset, joita seurat voivat tilata tarpeidensa mukaan täältä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset täältä.

Koulutuksiin liittyviin kysymyksiin saat apua koulutuspäällikkö Joni Toivolalta: joni.toivola@uimaliitto.fi, p. 050 547 2578.

***
Kuva nettiuutiseen syyskokousvalinnat 2017

Uimaliitto hakee uusia kouluttajia

Oletko sinä osaamisen kehittämisen ja oppimisen asiantuntija, hallitset hyvin kouluttamisen, uinnin lajianalyysin sekä tunnet paloa asioiden kehittämiseen?

Uimaliitto hakee uusia kouluttajia niin valmentaja- kuin ohjaajakoulutukseen. Uusia kouluttajia tarvitaan kaikkiin uintiurheilulajeihimme.

Mikäli olet kiinnostunut liittymään mukaan kouluttajatiimiin ole yhteydessä koulutuspäällikkö Joni Toivolaan: joni.toivola@uimaliitto.fi, p. 050 547 2578.

Lue lisää Uimaliiton koulutustoiminnasta tästä.

***
suomen valmentajat

Liity Suomen Valmentajien jäseneksi!

Suomen Valmentajien jäseneksi voi liittyä jokainen urheiluvalmennuksen parissa toimiva henkilö tai yhteisö. Liittyessäsi jäseneksi tämän vuoden puolella, näet tämän vuoden viimeisen Valmentaja-lehden verkossa ja maksat jäsenmaksun vasta vuodenvaihteen jälkeen koskien vuotta 2020. Lue lisää jäsenyydestä ja jäseneduista tästä.

***
suek symbol rgb XL crop

Puhtaasti paras -verkkokoulutus

Suomen urheilun eettinen keskus, SUEK, toteuttaa Puhtaasti paras - verkkokoulutusta, jonka avulla urheilijat ja heidän tukihenkilönsä voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu antidopingsäännöstöihin.

Koulutukseen kuuluu seitsemän moduulia, joissa on tietoa antidopingasioista videoiden ja harjoitusten muodossa. Kunkin moduulin suorittamiseen kuluu 3–4 minuuttia. Verkkokoulutus sopii myös oppitunnin mittaiseksi kokonaisuudeksi. Lue lisää tästä.

***
lund 2020

World Aquatic Development Conference Ruotsissa

Ruotsin Lundissa järjestetään perinteinen uintikonferenssi 9.-12. tammikuuta 2020. Konferenssissa on mukana 20 puhujaa, ja tapahtumassa voi valita kahden eri teeman välillä: Competitive Swimming Coaching tai Learn to Swim.

Katso lisää tästä. Ilmoittautumaan pääset tästä.

***

Uinnin maailmancup syksyllä 2020

Kansainvälinen uimaliitto FINA on julkaissut syksyn 2020 uinnin maailmancupin kisakalenterin. Maailmancup kisataan kuudessa osakilpailussa syys-lokakuussa 2020. Kaikki osakilpailut uidaan 25 metrin radalla. Joulukuussa 2020 järjestetään lyhyen radan MM-kilpailut Abu Dhabissa.

Uinnin maailmancup 2020:

4.-6.9. Singapore
10.-12.9. Jinan, Kiina
2.-4.10. Kazan, Venäjä
8.-10.10. Doha, Qatar
23.-25.10. Berliini, Saksa
30.10.-1.11. Budapest, Unkari

***

Yle näyttää Tampereen SM-uintien finaalit suorana

Uimaliitto ja Yle Urheilu ovat sopineet lyhyen radan SM-uintien finaalien tv-tuotannosta. Lyhyen radan SM-uinnit kisataan Tampereella 12.-15. joulukuuta. Iltajaksojen SM-finaalit nähdään suorina lähetyksinä Yle Areenassa päivittäin klo 17.00 alkaen. Finaalit selostaa Tommy Rundgren. Vapaasti katsottava Yle Areena on näyttänyt lyhyen radan SM-finaalit jo 2017 Oulusta ja 2018 Vaasasta. Tänä syksynä SM-uintien järjestelyistä vastaa Tampereen Uinnin Tuki ry, eli TaTU Tampere ja Uinti Tampere.

SM-uintien lajiohjelma 12.-15.12.2019

Tutustu Yle Areenaan: areena.yle.fi

***
Aikarajat 2

Tiedotettavaa valmentajille

Nuorten EM-kisojen ajankohta on muuttunut viikolla eteenpäin. Uusi päivämäärä on 8-12.7 Britannian Aberdeenissa. Myös nuorten EM-kisojen valintakriteereitä on päivitetty siten, että mukaan on otettu myös nuoremmat ikäluokat. Ikäluokat ovat nyt tytöt 2003-2006 ja pojat 2002-2005.

Budapestin pitkänradan EM-kriteereitä on päivitetty siten, että näyttöjen aikaikkunaa on pidennetty 6.4.2020 asti.

Lyhyen radan SM-uintien finaaleista tehdään jälleen kilpailuanalyysit, mitkä löytyvät täältä.

***
lajivaatimus1

Huippu-uinnin vaatimuksia -kirja tilattavissa verkkokaupasta

Uimaliitto on julkaissut yhteistyössä Olympiakomitean sekä KIHU:n kanssa teoksen "Huippu-uinnin vaatimuksia". Se sisältää oleellista ja näyttöön pohjautuvaa tietoa huipputasoa tavoittelevaan uintivalmennukseen - kirjaa käytetään jatkossa valmentajakoulutusmateriaalina Uimaliiton koulutuksissa. Tilaaminen tapahtuu Uimaliiton verkkokaupasta 24 euron kappalehintaan. Lue lisää.

***

Tilaa Uimaliiton uutiskirjeitä

Uimaliitto tiedottaa säännöllisesti toiminnastaan uutiskirjein, jotka jaetaan sähköpostitse eri kohderyhmille. Tilaa uutiskirjeitä täältä. Jaathan tietoa seurassasi eteenpäin, ja muistuta valmentajia ja ohjaajia tilaamaan Valmentajatiedotetta!

***

Suomen Uimaliiton kumppanit

Madmimi Footer 2019 4
***
 
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company