Sofiakyla-syysbanneri-for-web
 

Rauhallisin ja kiitollisin mielin valmistaudumme jouluun

Piparin tuoksu,

kiire ja juoksu.

Ainainen hoppu,

nyt se on loppu.

Pysähdy hetkeksi,

lopeta touhu,

luoksesi saapuu oikea joulu!

Tämä runo on kuin tarkoitettu meille Soffarilaisille. Vilinää ja vilskettä, touhua ja tohinaa...sitähän se meidän arki on. Mutta nyt on aika rauhoittaa hetki itselle ja läheisille ja muistella kiitollisena tätä vuotta. Vuoteen on mahtunut paljon ihania hetkiä, niin pieniä kuin isoja. Kiitos, että jaatte näitä hetkiä kanssamme.

Vilaus näihin ihaniin hetkiin:

Syksyn sateet ovat vaihtuneet pikkuhiljaa lumisempaan muotoon ja meitä ympäröivä luonto näyttäytyy entistä kauniimpana.

Kesän ja syksyn aikana on Tähden väellä riittänyt pihapiirissä vilskettä ja ihmeteltävää kun uusi Soffariklubi on ollut rakenteilla. Klubin tiloihin avautuu uusi päivätoiminta esteettömine tiloineen, kahvio sekä lisää tilapäishoitoa Melukylän ja Kissankulman tiloihin. Harjannostajaisia vietettiin lämminhenkisessä tunnelmassa ja avajaisia odotetaan malttamattomana. Ensi vuoden alusta päästään muuttamaan :-).

Eläimet ovat meille rakkaita. Kesällä hoidettiin lampaita ja nyt Kylän puolelle Pihlajistoon kotiutunut Viiru-kissamme on saavuttanut koko talon suosion. Myös Koirakaverit ovat kovin odotettuja vieraita joka kuukausi.

Soffarilaiset kun ovat kovin liikkuvaisia niin monen monta retkeä on taas tehty syksyn pimeinä kuukausina. Yötä pois kotoa..sitäkin harjoiteltiin onnistuneesti takkatulen äärellä Haverin maisemissa.

24.11.2017 vietettiin valtakunnallista "lapset töihin"-päivää jolloin myös meillä oli muutama reipas ehkä tuleva työntekijä. Asukkaille päivä antoi mahdollisuuden mm. pelata lasten kanssa lautapelejä.

100-vuotiasta Suomea juhlistettiin oman väen kesken ja juhlan olivat opiskelijat suunnitelleet. Samoin aiemmin syksyllä järjestetty Halloween-juhla oli opiskelijan käsialaa.
Joulukoristeita ja -kortteja on askarreltu ja Vaahteramäen ikkunaan ilmestyi pienempiä vieraita ilahduttamaan joulumaa. Joka päivä puheissa ovat jouluruuat, joulupukki ja toivelahjat.

Jouluviikollekin on vielä paljon ohjelmaa; keskiviikkona lähdemme koko talon voimin elokuviin, jonka hyväntekeväisyystempaus meille mahdollisti ja puurojuhlaakin vietetään asukkaiden ja läheisten kesken vielä ennen pyhiä. Puurojuhlan jälkeen osa asukkaista suuntaa omaistensa luokse joulunviettoon, mutta myös kodeille jäävät saavat nauttia perinteisestä joulun tunnelmasta ja herkuista. Ja eiköhän se pukkikin ehdi meillä vierailemaan :-).

Henkilökunnan esittelyssä Amanda Renard

Moikka,

Olen Amanda Renard ja työskennellyt Sofiakylässä vuodesta 2010, enkä täältä taida lähteä kuin eläkkeelle. Useimmat teistä tuntevat minut Sofian siskona, Sofian joka oli koko talon perustamisen takana.

Työpolkuni Sofiakylässä on vienyt minut tilapäishoidosta Vaahteramäestä pysyvän asumisen Pihlajistoon ja sieltä toimistoon. Minut löytää siis nykyisin Sofiakylän toimistosta, jossa vastailen asiakaspalvelunumeroon.

"Hullu työtä tekee, viisas elää vähemmälläkin. Mutta työ se sentään on hauskinta elämässä - ei siitä mihinkään pääse." - Kirjailija Minna Canth

Jouluterkuin, Amanda

Vapaita paikkoja

SoffariKlubi aukaisee nyt mahdollisuuden päästä mukaan meidän iloiseen ja ahkeraan joukkoon.

Paikkoja päivä- ja työtoiminnan puolella avautuu nyt myös muualla kuin Sofiakylässä asuville ahkeroijille joten jos haluat mukaan niin olethan pikaisesti yhteydessä riitta.peltonen@sofiakyla.fi tai 050-4872282.

Lämmin kiitos tästä vuodesta vakiasukkaillemme, tilapäishoidon asiakkaillemme, ihanalle henkilökunnalleni, läheisille ja teille kaikille, jotka olette mukana tukemassa toimintaamme.

Oikein ihanaa ja rauhallista joulua ja onnellista vuotta 2018!

Riitta ja Sofia

 
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company