1076509012
 

De ontwikkelingen rondom zorgtechnologie gaan razendsnel. In deze nieuwsbrief delen we vier keer per jaar de belangrijkste ontwikkelingen over dit thema. Zo houden we je op de hoogte van regionale en landelijke informatie. Ook 2022 zal in het teken staan van zorgtechnologie voor de Zeeuwse zorgorganisaties.

Op dit moment valt ons project innovatieve zorgtechnologie onder de noemer: Zorg in Balans. Dit is de nieuwe naam van ons 'oude' project: Thuis in het Zeeuws Verpleeghuis (TIZV) waarvoor we in mei gezamenlijk de afsluiting gaan vieren. Tijdens deze feestelijke afsluiting komen de behaalde doelen van het project aan bod en kom je te weten wat jij in de toekomst kan verwachten rondom o.a. zorgtechnologie. De hele middag is gratis bij te wonen en iedereen krijgt een goed gevulde goodiebag mee naar huis.

Jelmer

Mijn naam is Jelmer Holm, ik ben 33 jaar en woon samen met Cheyenne in het kleine dorpje Schore. In Januari 2019 ben ik gestart bij Viazorg als begeleider. Daarvoor heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende functies in de gehandicaptensector en de geestelijke gezondheidszorg.

Bij Viazorg zet ik mij in om samen met de zorgorganisaties problemen op de arbeidsmarkt inzichtelijk te maken en te werken aan concrete oplossingen. Sinds mei 2021 ben ik op deze manier betrokken bij het project “Anders werken door middel van innovatieve technologie”.

***
Uitnodiging event TiZV theater 220518

Samen met alle bestuurders nodigen wij alle zorgmedewerkers van harte uit om naar onze onze feestelijke afsluiting van TIZV te komen. Deze dag heeft een mooi programma. Zo komen de resultaten van alle projecten aan bod. Daarnaast is er ook tijd voor ontspanning. Deze middag is er ook een theatershow speciaal voor alle zorgmedewerkers die het zwaar te verduren hebben (gehad) tijdens de coronacrisis. De voorstelling ontroert, maakt je aan het lachen en zet je aan het denken. Deelname is gratis en iedereen krijgt een goed gevulde goodiebag mee naar huis!

***
Intrakoop-Logo-2000x1200

Vanuit de regionale samenwerking doen we gezamenlijk ervaring op rondom een aantal innovatieve technologieën. Om de regionale samenwerking te intensiveren onderzoeken we of gezamenlijk inkopen en een eventueel uitleensysteem te ontwikkelen is, met en voor elkaar. Naast dat dit zorgt voor intensievere regionale samenwerking, heeft dit financieel ook meerwaarde.

Intrakoop

Intrakoop is ingeschakeld als partij om bij de diverse leveranciers informatie op te halen en zo te onderzoeken wat voor nieuwe afspraken we kunnen maken wanneer we als één regio onderhandelen en inkopen.
Ondertussen heeft intrakoop contact gehad met de WOLK heupairbag en de MOMO bedsense. Een vervolgstap die intrakoop gaat maken is het gesprek met 1minuut. Intrakoop levert hiervan rapportages aan Viazorg die vervolgens gedeeld zullen worden met de aangehaakte organisaties. Hiermee kunnen we de samenwerking verder vormgeven.

MET-logo-en-achtergrond-staand-300x300

In 2022 zullen de eerste Zeeuwse organisaties aan de slag gaan met het landelijke medewerker en technologie programma.

Dit programma reikt praktische handvatten, tools en tips aan waarmee zorgorganisaties digitaliseren en technologie kunnen implementeren. Zo maken we Zeeuwse organisaties toekomstbestendig als het gaat om technologische ontwikkelingen.

De MET-methodiek bestaat uit vier onderdelen:

▪ Tech@doptieSpel
▪ Zelftest Digivaardig
▪ Leerarrangement
▪ Masterclasses en een werk-leertraject.
Tech@doptieSpel
Zelftest Digivaardig
Leerarrangement
Masterclasses en een werk-leertraject.

Nieuwsgierig wat MET verder inhoudt? Bekijk hieronder de animatievideo.

***
factsheet 0 meting

De resultaten van de 1e meting in juli 2021 zijn bekend en verwerkt in een overzichtelijke factsheet. In juli 2021 is er een 0-meting uitgestuurd naar zorgmedewerkers, bestuurders, ondersteunende diensten en beleidsmedewerkers. Hen is gevraagd om in te vullen, hoe bekend zij zijn met zorgtechnologie, wat zij verwachten dat dit kan betekenen voor de kwaliteit en hoe betrokken ze zich voelen. De resultaten van alle stellingen bekijk je hieronder in de factsheet!

***

Zorgtechnologie bij Cleijenborch

logo

Vanuit het project innovatieve zorgtechnologie maakt Cleijenborch gebruik van verschillende zorgtechnologieën, namelijk de Smartglass en Wolk Heupairbag. Verzorgende IG Jan Cornelis Menger neemt je in onderstaande video mee, kijk snel verder!

***

Alvast voor in je agenda! Vanuit Zorg in balans organiseren we diverse inspiratiesessies voor bestuurders, zorgmedewerkers en ondersteunende diensten. Het programma wordt nog bekend gemaakt, maar wat we wel al kunnen vermelden is dat tijdens de inspiratiesessie van 17 maart de Momo Bedsense onder andere centraal staat.

april e health kenniskring
save the date jelmer input
16/17/18 mei: Adem afsluitsessie

***

intrakoop

***
 
     
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company