Keväiset terveiset Hopeakodosta Oikein mukavaa alkanutta vuotta kaikille. Valo on voittanut pitkän talven, kevät koittaa. Aurinko lämmittää, herättäe

 
Hopeakoto
Paasiaisbanneri2-for-web

Keväiset terveiset Hopeakodosta

Oikein mukavaa alkanutta vuotta kaikille. Valo on voittanut pitkän talven, kevät koittaa. Aurinko lämmittää, herättäen luonnon. Vuosi on lähtenyt hienosti Hopeakodossakin vauhtiin. Uusia asukkaita on muuttanut taloon sekä muutama uusi lemmikkikin on ilmestynyt. Nimittäin marsut Jupiter ja Vinku. Zorro-kissamme viettää aikaansa vuoroin Hopeakodossa vuoroin Hopeaharjussa. Kaikki kolme lemmikkiämme tulevat mainiosti juttuun. Zorro käy tervehtimässä ja tutkimassa Jupiterin ja Vinkun kuulumiset lähes päivittäin.

Pihapiirin kaunis talvimaisema on saanut asukkaat aktiivisesti liikkumaan ja ulkoilemaan. Lumiukot, lumiakat ja lumilyhdyt on yhdessä rakennettu. Innokkaimmat rakentajat puvustivatkin osan taideteoksistaan. Körrien mieskuoro kävi ilahduttamassa meitä sydämiä sykähdyttävillä lauluilla ja saivat innokkaampien tanssijoiden tanssivarpaat kutkuttamaan, osalla tanssilattialle asti.

Ystävänpäiväksi askarreltiin kortteja ahkerasti. Ystävänpäivää juhlistimme Hopeaharjun väen kanssa jo perinteeksi tulleilla Ystävänpäivätansseilla, jossa vieraana olivat Sofiakyläläiset. Yhdessä tanssittiin Ruskapoikien säestyksellä. Iso kiitos niille vapaaehtoisille, jotka haluavat olla asukkaidemme ystäviä ja viettää aikaa ja vaihtaa kuulumisia heidän kanssaan. Ystäväkoirien vierailut ovat myös odotettuja ja mieleenpainuvia tapahtumia. Laskiaisriehaa vietettiin myös pihapiirissä makkaranpaiston merkeissä sekä moottorikelkka-ajelulla. Kaiken viikoittaisen ohjelman lisäksi olemme käyneet uimassa, ostoksilla ja seurakunnan ryhmässä.

Odotamme innolla piha-alueiden kuntoon saattamista kaiken remontoinnin ja rakentamisen lopuksi. Kaikkea mielenkiintoista on suunnitelmissa.

HoviTurva rgb for-web

HoviTurva

Esittelyssä HoviTurva-palvelumerkki

Jotta voisi kokea olevansa onnellinen, on edellytyksenä että kokee olonsa turvalliseksi. Turvallisuuden tunne on Maslowin tarvehierarkiassa yksi viidestä ihmisen perustarpeesta. Turvallisuus syntyy meidän mielestämme kahdesta osa-alueesta: fyysinen turvallisuus ja asiakkaamme turvallisuuden tunne. Fyysinen turvallisuus on helpompaa: siihen liittyy mm. tilojen suunnittelu, esteettömyys, läsnä oleva henkilökunta ja erilaiset turvajärjestelmät. Näiden osalta viranomaisilla on laaja kirjo erilaisia ohjeita.

Turvallisuuden tunne taas on hyvin subjektiivinen kokemus ja siten sen edellytyksiä on vaikeampi määritellä. Meidän mielestämme elementit, jotka edistävät turvallisuuden tunnetta ovat mm. asiakkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, keskinäinen luottamus sekä mahdollisuus olla oma itsensä osana yhteisöä. Näitä elementtejä HoviKodissa ohjataan eettisellä ohjeistuksellamme, hyvällä perehdytyksellä ja erilaisin toimintaohjein. Turvallisuus syntyy päivittäin erinomaisen henkilöstömme toimesta keskinäisen luottamuksen sekä toimintamme ymmärrettävyyden ja varmuuden kautta. HoviTurva-palvelulupauksemme mukaan meillä et jää yksin.

Aikoinaan jo presidentti Urho Kekkonen totesi että: ”Turvallisuus ei ole aitojen panemista, vaan ovien aukaisemista.” Tämä, jos mikä toteutuu meillä. Pyrimme luomaan kaikkien ihmisten välille luottamusta ja yhteistoimintaa, sillä yhteisö on sitä vahvempi mitä rakentavampia ihmisten suhteet ovat.

Turvallisuuteen liittyy monia eri asioita, uusi esteetön ja turvallinen Hopeakoto ja sen inspiroiva ympäristö ovat myös iso osa sitä.

Hoko-tulips-2

Hyvää kevättä ja iloista Pääsiäistä!

T: Mari ja Hopeakodon poppoo

1px