HoKo joulubanneri-01
 

Joulutervehdys Hopeakodosta

On joulussa tuoksua, lämpöä taikaa…

Hopeakodossa on todella joulun aika alkanut ja tuoksut sekä touhu täyttävät talon. Emäntä apulaisineen valmistelee jouluruokia kovaa vauhtia. Asukkaatkin ovat osallistuneet joululeivonnaisten valmistukseen leipomalla pipareita ja kuivakakkuja. Pikkujoulua vietettiin yhdessä joululaulujen, hauskan leikin ja pikkujoulupussien kera. Itsenäisyyspäivää juhlittiin hyvin perinteisesti lipun noston ja lippulaulun merkeissä. Kilisteltiin vielä maljatkin Suomen itsenäisyyden kunniaksi. Illalla sai katsella tv:stä linnanjuhlien pukuloistoa ja mahdollisesti nähdä joku tuttu kasvo myös.

Pipareiden tekoa
Tonttu
Pikkujoulu

HoviKlubin vilinää ja vilskettä, helinää helskettä…

Hopeakodon arkea pyörittää päivän askareet ja touhut. Mukana siinä on HoviKlubin toiminta, joka on osallistavaa sekä asiakaslähtöistä. Siihen kuuluu päivittäin aamuinen keskusteleva lehdenluku ja jumppa. Lounaan jälkeen kokoontuvat erilaiset ryhmät, kuten kädentaidot-, kauneus-, käsityö-, liikunta-, musiikki- ja viihderyhmät. Kädentaidot ryhmä on jopa tehnyt ruiskylvöä tänä syksynä ja tuloksetkin olivat näkyvillä hyvin nopeasti.

Vilinää ja vilskettä asukkaiden arkeen lisäävät lukuisat vapaaehtoiset ryhmät, ja yksittäiset vierailijat, jotka käyvät ilahduttamassa asukkaita erilaisilla esityksillään. Heidän avullaan on saatu hienot säestykset päivätansseihin, ohjelmaa monenlaista ja yhteislaulua. Suuri kiitos siitä kaikille heille.

Syksyn alussa saimme sertifikaatin ISO 9001:2015.

Tupa täynnä on tuoksua kuusen…

Näin on, että tupa tosiaan on täynnä Hopeakodossa. Paikkoja kannattaa kuitenkin aktiivisesti kysellä ja yhteystietoja voi jättää, niin palataan asiaan tilanteiden muuttuessa.

laura

Lauran terveiset...

Olen Laura Kivistö, 30-vuotias sairaanhoitaja Noormarkusta. Aloitin joulukuun alussa työt Hopeakodossa. Olen reilu kymmenen vuotta sitten valmistunut lähihoitajaksi ja neljä vuotta sitten sairaanhoitajaksi Porin Diakista.
Työkokemusta olen saanut vuosien varrella mm. vanhustyöstä. Nyt vuodenvaihteessa valmistun lisäksi jalkahoitajaksi suoritettuani jalkojenhoidon ammattitutkinnon. Perheeseeni kuuluu vauhdikkaat 4- ja 6-vuotiaat pojat, aviomies sekä pieni, sekarotuinen koira Väiski. Vapaa-aikani kuluu perheen parissa, lisäksi harrastan monipuolista liikuntaa ja nautin luonnossa liikkumisesta sekä ruuanlaitosta.

Tulevaa…

Ensi viikolla vietetään Puurojuhlaa omaisten ja asukkaiden kanssa yhdessä. Tarjolla on tietysti riisipuuroa ja soppaa sekä jälkiruuaksi kahvi ja joulutorttu. Ohjelmassa yhteislaulua ja hoitajien järjestämää ohjelmaa. Aika jännää….mitäköhän ne keksivät.

Lumiset oksat vihreän puun,

kimmeltää valossa jouluisen kuun.

Katsoen tähtien hopeista nauhaa,

toivomme jouluusi lämpöä, rauhaa.

Ihanaa joulunalusaikaa, Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2019!

toivottaa Hopeakodon poppoo

 
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company