Kesätervehdys Näin kesän kynnyksellä on hyvä katsoa taaksepäin ja vähän myös eteenpäin. Paljon uutta ja hienoa on tapahtunut alkuvuoden aikana. Kevää

 
HK banner

Kesätervehdys

Näin kesän kynnyksellä on hyvä katsoa taaksepäin ja vähän myös eteenpäin. Paljon uutta ja hienoa on tapahtunut alkuvuoden aikana. Kevään hallituslinjausten perusteella toimintaympäristömme tulee muuttumaan rajusti. Hienoa!. Viime viikolla puhuttiin paljon asiakkaan itsemääräämisoikeuteen liittyvistä kysymyksistä sekä siitä, millä keinoin sitä pystyisi parantamaan entisestään. Tämä on meille erinomainen asia, sillä jo sloganimme: Sinulle omaa elämää, kertoo vahvasta sitoumuksesta asiakkaan itsenäisyyden tukemiseen. Mielestäni tämä linja on hyvä ja me HoviKodissa otamme tästä vaarin ja käynnistämme TurvaRinki-palvelun, jossa tavoitteena on juuri tuo yllä mainittu. Lisää asiaa löytyy osoitteesta www.turvarinki.fi.
Jussi

HoviKodin TurvaRinki-palvelu käynnistyy

Turvarinki

TurvaRinki-palvelun tarkoitus on tuoda lisäturvaa heille, jotka kokevat turvattomuutta yksin kotona asuessaan. Omaisella on mahdollisuus seurata ja saada ajantasaista tietoa omaisensa kotona selviytymisestä.

TurvaRinki koostuu kattavimmillaan viidestä elementistä:
1. Päivittäisestä huolenpitosoitosta
2. Turvateknologian tarjoamasta lisäturvasta
3. Sähköisestä Ruutuvihko-sovelluksesta
4. Ympärivuorokautisesta päivystyspalvelusta
5. Kotiin annettavista palveluista

Päivittäinen huolenpitosoitto on palvelu, jossa asiakkaaseen otetaan yhteyttä puhelimella. Palveluneuvoja tiedustelee vointia ja keskustelee tovin asiakkaan kanssa. Soitto tehdään ennalta sovitulla aikavälillä. Tarkoituksemme on varmistaa, että asiakkaalla on kaikki hyvin.

Turvateknologian tarjoama lisäturva saadaan asentamalla sensorit asiakkaan asuntoon, joiden avulla pystytään muodostamaan kokonaiskuva asiakkaan aktiivisuudesta, vuorokausirytmistä sekä mahdollisista tarpeista. Seuraamme sensorien luomaa kokonaiskuvaa asiakkaan arjesta sekä reagoimme tarvittaessa sovituilla toimenpiteillä.

Sähköinen Ruutuvihko-sovellus kerää asiakkaan hoitoon ja hyvinvointiin liittyvät tiedot ja toimenpiteet samaan paikkaan. Omaisen on mahdollista päästä lukemaan tallentuneita tietoja ja näin hän pysyy ajan tasalla tapahtumista ja voinnin seuraamisesta.

Ympärivuorokautinen päivystysnumero on asiakkaidemme käytössä ilta- ja yöaikaan. Asiakas voi olla yhteydessä palvelukeskukseen, mikäli hänen vointinsa muuttuu.

Kotiin annettavat palvelut räätälöidään asiakkaan tarpeen mukaan. Ne voivat koostua asumisen tukipalveluista, terveyteen liittyvistä palveluista tai muista huolenpitopalveluista.

Tarjoamme TurvaRinki-palveluamme (huolenpitosoitto, turvateknologia ja ruutuvihko) nyt edullisesti 100:lle ensimmäiselle. Mikäli kiinnostuit asiasta, ota meihin yhteyttä ja täytä palvelutiedustelu-lomake täällä.

Rauman Palvelutorin kotisivuilta löydät tietoa 24/7 !!!

Olemme tehneet Palvelutorilla aktiivisesti työtä sen asian eteen, että kotisivustomme tulisi mahdollisimman monelle tutuksi. Tiedämme ikäihmisten suhtautumisen lisääntyvään tietotekniikkaan olevan moninaista, toinen tykkää, toinen ei, joku ei omista tietokonetta tai älypuhelinta.

Palvelutorin asiakasvastaanotossa on nyt kuitenkin tulossa heinäkuun mittainen tauko. Palveluneuvojana toivoisinkin kaikkien ”kynnelle kykenevien” avaavan Palvelutorin sivut osoitteessa www.raumanpalvelutori.fi ja tutustumaan sivustojen sisältöön.

Olemme tehneet ison työn yhdessä kaupungin, yritysten ja yhdistysten kanssa, tietojen keräämisessä ja niiden jakamisessa kaikkien käyttöön. Toivon kaikkien läheisten, lapsien ja lastenlasten avustavan ikäihmistä avuntarpeen etsinnässä. Sivustojen kautta raumalainen vapaaehtoinen voi myös ilmoittautua syksyllä alkavaan Kultturkambraatt-toimintaan.

Toivotan kaikille antoisaa keskikesän aikaa ja tapaamisiin Rauman Palvelutorilla maanantaina 1.8.2016. Marja, Hovikotilainen palveluneuvoja!

Kesämielellä,
HoviKodin poppoo

1px