Medische element blokken blauw
 

Viazorg nieuwsbrief, februari 2022

videoposter-home

In 2022 trekt het kabinet € 47,5 miljoen uit voor de verlenging van de subsidie van coronabanen evenals de opleidingen en trainingen van van de Nationale Zorgklas. Hierdoor kunnen meer mensen hun weg naar de zorg vinden, en is de in- en doorstroom van (nieuw) personeel mogelijk.

Aanmelden groepen Nationale Zorgklas (NZK)
Het is weer mogelijk om groepen aan te melden voor de online trainingen en mbo-certificaten van de NZK. Maken jullie al gebruik van de kosteloze opleidingen via de NZK? Bekijk hier het opleidingsaanbod en hoe je jouw werknemer(s) kunt aanmelden.

Studie Experience 2013 24

Subsidie Coronabanen
Dankzij de gesubsidieerde coronabanen is extra inzet in de zorg op ondersteunend niveau mogelijk. Om de druk op zorgprofessionals te verlichten, cliënten extra aandacht te geven of om het werk anders te organiseren. Coronabanen zijn een interessante optie om duurzame instroom van nieuwe medewerkers te bevorderen.

***
74445258 2541965515869872 5451083826778341376 o

Op dit moment hebben we de volgende vacatures open staan:

▪ Programmamanager Digitaal Zorgplatform
▪ Communicatieadviseur
Programmamanager Digitaal Zorgplatform
Communicatieadviseur
***
jorisarts rechtenvrij bewerkt

Joris Arts is twintig jaar werkzaam in de zorg als zorgprofessional, zorgbestuurder, toezichthouder en als zorgondernemer. Rode draad door zijn carrière is het continu zoeken naar manieren om de zorg te verbeteren. Dat doet hij vooral door naar buiten te kijken en te leren van andere sectoren. Daar zijn namelijk al lang oplossingen voor problemen waar we in de zorg maar tegenaan blijven lopen. Ga jij mee op innovatiereis met Joris Arts? Online te volgen op maandag 7 februari van 15.00 tot 17.00 uur.

***

In 2022 willen we in samenwerking met PFZW starten met een lerend netwerk SPP in Zeeland. In het lerend netwerk Strategische Personeelsplanning werken deelnemers samen met andere Zeeuwse organisaties aan vormgeving, implementatie en borging van SPP in hun organisaties. We werken met de basisprincipes van datagedreven werken, met de PFZW Scenariotool, het PFZW HR-dataportaal en met scenarioplanning. Wil jij ook een heldere plan van aanpak voor SPP binnen jouw organisatie?

***

Vitaal leiderschap is essentieel voor het behoud van medewerkers in zorg en welzijn. Vanuit de kerngroep werken en behoud zijn wij bezig met een eerste oriëntatie voor een gezamenlijk Zeeuws vitaliteitsprogramma. Alle professionals die nauw betrokken zijn bij het thema vitaliteit zijn welkom om mee te denken.

***

Van 31 januari t/m 25 februari organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de Slimme Zorg Estafette. Dat is een maand lang aandacht voor zorginnovatie met thema's zoals: de juiste zorg op de juiste plek, anders werken en succesvol opschalen. Neem deel aan een activiteit in jouw regio, of neem juist een kijkje bij een activiteit in een andere regio. Zo kun je op een leuke manier ontdekken welke slimme zorgoplossingen jou of een ander kunnen helpen. Het zijn de (domeinoverstijgende) samenwerkingen en interactie met deelnemers die de Estafette maken tot wat het is.

***

Vanuit het project innovatieve zorgtechnologie maakt Cleijenborch gebruik van verschillende zorgtechnologieën, namelijk de Smartglass en de Wolk Heupairbag. Verzorgende IG Rens neemt je in onderstaande video mee, kijk snel verder!

Binnenkort komt de eerste nieuwsbrief special over innovatieve zorgtechnologie uit. Wil je eens per kwartaal op de hoogte blijven van zorgtechnologie? Je kunt via onderstaande button aanmelden.

***

Data en Artificial Intelligence (AI) veranderen de zorg. Dat vraagt om een nieuwe manier van werken, om medewerkers met andere competenties. Hoe zien de zorgberoepen van de toekomst er uit? Welke expertise en vaardigheden hebben zorgprofessionals over vijftien jaar nodig? Hoe richt je je organisatie daarop in? En waar begin je als toekomstbewuste bestuurder of HR manager? Antwoord op deze vragen en meer worden beantwoord tijdens de online inspiratiesessie op 24 februari.

***

Neem dan deel aan de online banenmarkt Werken in Zeeland!
Op woensdag 9 februari tussen 10.00 en 14.30 uur organiseert LMG in samenwerking met het UWV en de ZeeuwseVacaturebank.nl de online banenmarkt Werken in Zeeland. Vanuit Viazorg doen wij hier aan mee. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van werken en leren in zorg en welzijn? Ga dan met ons in gesprek!

***

Op vrijdag 14 januari is door alle deelnemers van de Zeeuwse Zorg Coalitie het ‘Pact Zeeuwse Zorg Coalitie’ ondertekend. De ambitie om de zorg in Zeeland toegankelijk te houden krijgt daarmee steeds duidelijker vorm. Veel zorgorganisaties in Zeeland, maar ook gemeenten, de provincie en zorgverzekeraar CZ doen mee.
Bekijk hier de hele talkshow over de ondertekening terug.

***
e-mailhandtekening-1-lmet Viazorg data groen

Het is moeilijk om je nu te oriënteren op werken in zorg en welzijn, terwijl we merken dat veel mensen dat juist nu willen. Daarom bundelen we, samen met Zeeuwse zorg- en welzijnsorganisaties, de krachten tijdens de Ontdekdezorg week. In deze week kun je jouw organisatie zichtbaar maken bij zij-instromers en herintreders, doet jouw organisatie ook weer mee? Low-profile of high-profile, het maakt niet uit, laat jouw organisatie zien tijdens Ontdekdezorg week 2022!
Aansluiten is kosteloos!

***
SIJW banner vierkant 45

Goede medewerkers zijn voor de sector Zorg en Welzijn hard nodig. De coronacrisis heeft het nog duidelijker gemaakt. Ook Viazorg heeft dat gemerkt. Sterk in je werk, zorg voor jezelf is een loopbaantraject voor mensen die in Zorg en Welzijn willen (blijven) werken. Dit project wordt verzorgd door samenwerkingsverband RegioPlus waaronder Viazorg en werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn. Op 17 januari kreeg Sterk in je werk de 45.000e aanmelder binnen sinds de start in 2016.

***
***

Aanmelden voor deze nieuwsbrief

Krijg je deze nieuwsbrief doorgestuurd, maar wil je deze nieuwsbrief liever rechtstreeks ontvangen? Meld je dan nu aan en ontvang voortaan de Viazorg nieuwsbrief in je eigen inbox.

Viazorg inspireert en verbindt partners in zorg en welzijn. Alleen samen kunnen we passende zorg en ondersteuning bieden. Samen gaan we voor vitale en gezonde inwoners in onze regio.

***
 
     
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company