Elämää Soffarissa Sofiakylän kesä on mennyt varsin mukavasti. On retkeilty, nautittu kodin lähistön upeasta luonnosta sekä lämmöstä, myös Pitkäniemen

 
Sofiakyla-syysbanneri

Elämää Soffarissa

Sofiakylän kesä on mennyt varsin mukavasti. On retkeilty, nautittu kodin lähistön upeasta luonnosta sekä lämmöstä, myös Pitkäniemen alueella majailleet lampaat ovat olleet suosittu kohde päiväkävelyillä. Talon autoilla on ajeltu monet ajelut sekä innokkaasti asukkaat ovat liikkuneet jalan tai touhunneet omalla leikkipihalla sekä viettäneet mukavia hetkiä kodalla. Ympäristön jäätelökioskitkin on kummasti aina löydetty.

kuva1

Lions-nuoret meillä vierailulla

Loppukesästä osallistuttiin Parafesteille Outokummussa ja Pitkäniemessä pidettyihin Ylisfestareihin. Kesä toi henkilökunnallemme myös kirkkaat, yhtenäiset työasut, jotta vihdoin tietää kenen hihasta nykäistä.

Lions Clubin nuoret toivat meille pilkahduksen maailmalta, kun parisenkymmentä nuorta eri puolilta maailmaa vietti kanssamme mukavaa iltapäivää.

Elokuussa asukkaat palasivat taas työnsä, päivätoiminnan ja työtoiminnan, ja toiset koulukirjojen ääreen innokkaasti. Monet asukkaat aloittivat lempiharrastuksensa ja kesätauon jälkeen tulivat koirakaveritkin taas rapsuteltaviksi ja halittaviksi. Ryhmäkodeissa siis elämä vilkastui, mutta Vaahteramäen kesälomalaiset palasivat kouluihin ja päiväkoteihin ja nyt Vaahteramäessä vilinä jatkuu viikonloppuisin, mutta arkipäivisin on hyvin tilaa, jos hoivapaikkaa kaipaatte. Kouluikäisten lasten kerhokin starttaa taas syyskuun loppupuolella.

Nyt valmistellaan kovin päivätoiminta Tarinatuvan sadonkorjuuaiheista iltaa, jota vietetään keskiviikkona 19.10. klo 14-19. Nähtävillä silloin on video- ja valokuvasatoa Tarinatuvan toiminnasta ja samalla talon esittelyä. Asukkaat pitävät tuolloin myös omaa myymäläkahvilaa. Tarinatuvanhan löydätte läheltä Sofiakylää osoitteesta Pitkäniementie 2 A-B. Lämpimästi tervetuloa!

Mitä muuta meidän syksyyn kuuluu: ulkoinen auditointi, vierailuja, henkilökunnan koulutuksia ja tyhy-päiviä, retkiä, viikonloppuleirejä ja talvella taas juhlitaan Itsenäisyyspäivän ja puurojuhlan merkeissä. Seuratkaahan kuviamme facebookista ja näin saatte olla mukana menossamme.

Unelmia ja tarinoita

Jälleen olemme kuulleet monta uskomatontakin tarinaa ja unelmista on tapetille nyt noussut jonkun tunnetun artistin vierailu meille. Mikäli teillä siis on suhteita ja halua järjestää meille joku Suomen artisteista niin saatte jälleen monenkin asukkaistamme onnelliseksi.

Henkilöstöesittelyssä: Arto Siren

arto

Arto Siren ja innokkaat musiikin ystävät

”Nelisen vuotta sitten kuulin Sofiakylästä opiskelukaveriltani. Hän oli työskennellyt tuolloin jo jonkin aikaa Sofiakylässä.Kiinnostuin hänen kertomastaan siinä määrin, että soitin Sofiakylään ja sovin tapaamisen Riitan kanssa.

Työpaikkahaastattelun jälkeen Riitta lupasi palata asiaan soittamalla seuraavan viikon alkupuolella. Alkuviikosta odotin soittoa kuumeisesti, kunnes keskiviikkona soitin itse ja kysyin: Miten oli käynyt? Tuolloin kuulin, että olin unohtanut hakemuksestani puhelinnumeron ja voisin aloittaa työn Sofiakylässä parin viikon kuluttua.

Näin minusta tuli soffarilainen. Alussa toimin Tammistossa ohjaanana. Nykyisin työskentelen Tarinatuvalla kokopäiväisenä päivätoiminnanohjaajana.

Musiikki on tärkeä osa elämääni ja työtäni. Pidän Soffarin viikottaisia musiikkihetkiä sekä olen mukana talon Tarinaorkesteri -nimisessä yhtyeessä ohjaajana sekä tehden yhtyeelle myös omaa ohjelmistoa.

Sofiakylästä olen kirjoittanut toistakymmentä kappaletta, joista yhdestä tuli Sofiakylän tunnuskappale ja se soi mm. Sofiakylän videolla, jonka voit katsoa täältä."

Arto

Talossamme on muutamia paikkoja vapaana

Sofiantähden (Kivimiehenkatu 10) puolella on vapautunut yksi asukaspaikka ryhmäkoti Tuomistossa, missä asukkaiden ohjauksen ja hoidon tarve on suuri. Sofiakylän (Kivimiehenkatu 4) puolella taas Pihlajisto kaipaa yhtä tai kahta innokasta ja aktiivista nuorta joukkoonsa ja alhaalla upea tukiasunto vapautuu helmikuussa 2017. Näistä kaikista voit tiedustella: riitta.renard(at)sofiakyla.fi.

***
TALLENNA HYVA IKA 2016 -VAAKALOGO

Sofiakylä on mukana Hyvä Ikä -messuilla

Sofiakylä on mukana muun HoviKoti-ryhmän kanssa Hyvä Ikä messuilla 20-21.10 Tampereella. Tule käymään osastollamme nro 316 ja osallistu arvontaan, jossa onnellinen voittaja saa 350 euron arvoisen mökkiviikonlopun Haukirannassa.

IkaAkatemia kuvake ja teksti RGB 72dpi

Ikää kertyy, mutta into oppia uutta ei laannu? Kiinnostaako ajan hermolla olevat uudet asiat? Hyvä Ikä -messuilla HoviKoti lanseeraa uuden IkäAkatemia-palvelun, joka luo erilaisen mahdollisuuden olla aktiivinen itseään kiinnostavissa asioissa, silloin kun se Sinulle sopii. Tule paikan päälle kokeilemaan miltä ratkaisumme tuntuu käytössä.

***

Toivomme teille ihanan kuulaita syyspäiviä ja yhtä lämpimiä halauksia kuin mekin päivisin talolla aina saamme.

t. Riitta ja Sofiakylän väki

1px