Keväinen tervehdys Hopeaharjusta Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin varsin puuhakkaissa merkeissä. Opiskelijoita on ollut oppimisjaksoilla eri oppilait

 
Paasiaisbanneri2-for-web

Keväinen tervehdys Hopeaharjusta

Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin varsin puuhakkaissa merkeissä.
Opiskelijoita on ollut oppimisjaksoilla eri oppilaitoksista kuten Satakunnan ammattikorkeakoulu, Winnova, Diakonialaitoksen ammattikorkeakoulu ja Sataedu. Kiitos oppilaitoksille ja opiskelijoille hyvästä yhteistyöstä ja mielenkiinnosta toimintaamme kohtaan!
Tammikuussa kävimme kannustamassa Ässät makeaan kotivoittoon remontoidussa hallissa. Oman jännitysmomenttinsa peliin toi putkirikko, joka hiukan viivästytti pelin alkua, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Porissa Hyvän Mielen talolla kävimme ihastelemassa Luontodioja, upeita kuvia ja mukavaa yhdessäoloa.
Ystävänpäivää vietimme perinteisissä merkeissä, vieraaksi saimme ihanat ystävämme Sofiakylästä. Aamupäivän aikana opiskelijat perustivat kauneussalongin, tarjolla oli erilaisia hemmotteluhoitoja. Yhdessä laitoimme sitten jalalla koreasti Ruskapoikien tahtiin ja vietimme Sofiakylän ja Hopeakodon porukan kanssa mukavan iltapäivän.
Ryhmätoiminta on pyörähtänyt käyntiin joulutauon jälkeen. Monenlaiset aktiviteetit tuovat touhua ja virkistystä arkeen kuten esimerkiksi kokkikerho, luovat ryhmät, elokuva- ja karaokeillat. Myös me olemme alkuvuoden aikana löytäneet suureen suosioon nousseet aikuisten värityskirjat, niiden parissa olemme viettäneet monta mukavaa ja rentouttavaa hetkeä.
Risteilymmekin sai pienen lisäjännitysmomentin kun laivan vaihdelaatikko hajosi ja matkamme siirtyi parilla päivällä eteenpäin. Pääsimme lopulta matkaan ja vietimme mukavan risteilyn laineilla tanssien, ostoksia tehden ja hyvästä ruoasta nauttien.
Kaverikoirat tulevat jatkossa meitä ilahduttamaan säännöllisesti, ensimmäinen vierailu tänä vuonna tapahtui Naisten päivän kunniaksi 8.3. Päivän aikana hemmottelimme muutenkin talomme naisia erilaisilla kauneudenhoitohetkillä.
Kevät lähestyy ja tuo mukanaan auringon. Kevään edetessä alkaa jälleen kuhina pihassa kun lähdemme yhdessä toteuttamaan pihasuunnitelmaa.
Pääsiäistä vietämme perinteisissä merkeissä.

Ikkunalaudalla kukkien kelta,
rairuoho versoo jo lautaselta.
Pajujen oksissa silmut uudet,
suklaamunissa salaisuudet.
Iloista pääsiäistä sinulle toivottelee Hopeaharjun väki!

Sosionomi-opiskelija Maija

Opiskelija Maija

Olen 32-vuotias sosionomi-opiskelija Diakonia-ammattikorkeakoulusta Porista. Olen aina ollut kiinnostunut ihmisten kanssa työskentelystä, siksi hakeuduin sosiaalialalle. Tämä on seitsemäs viikkoni harjoittelussa Hopeaharjussa ja olen viihtynyt todella hyvin. Sosionomin toimenkuva on Hopeaharjussa laaja ja saan monipuolisesti osallistua talon touhuihin. Koko henkilökunta on ottanut minut hyvin vastaan ja tulen mielelläni ”työvuoroon”.
Parasta harjoittelupaikassani on ollut huomata, miten sydämellä henkilökunta on mukana asukkaiden arjessa. Mikään päivä ei ole samanlainen, kuin edellinen, mutta henkilökunta suhtautuu jokaiseen asukkaaseen kuin ystävään. Asukkaat ovat myös ottaneet minut hyvin vastaan. Vietän mielelläni aikaa heidän kanssaan. Teen asukkaiden kanssa käsitöitä, teen lyhyitä jumppahetkiä ja olen mielelläni mukana kokkikerhossa.

Vapaita paikkoja

Vapaita paikkoja Päätalossa, Keskitalossa ja Punaisessatalossa Päätalossa tehostettua palveluasumista, Keskitalossa palveluasumista rivitalossa, Punaisessatalossa itsenäistä asumista ryhmäkodissa. Ota yhteyttä jos kiinnostuit, kerromme mielellämme lisää meistä ja toiminnastamme.

HoviKodin kuulumiset: Palveluvientiä Singaporeen

HoviKoti on käynnistänyt uuden hankkeen toimintansa kansainvälistymiseksi. Ensi vaiheessa tarkoituksenamme on käynnistää ikäihmisille suunnattu HoviKlubi-päivätoimintakeskus Singaporessa.
HoviKodin ydintavoitteena on luoda palveluympäristöjä, joissa asiakkaan on hyvä olla ja jossa elämä on turvallista ja mielekästä joka päivä. Olemme keränneet yhteen yli 25 vuoden kokemuksemme ja jakaneet sen eteenpäin toimintayksiköillemme Suomessa. Tämän päälle olemme lisäksi kehittäneet mm. uusia, elämyksellisiä palveluratkaisuja.
HoviKodin toiminta koti-Suomessa on herättänyt paljon mielenkiintoa ja olemme saaneet kyselyjä ulkomailta, olisimmeko valmiita tarjoamaan osaamistamme ja ketterää ajattelutapaamme myös heidän käyttöönsä. Ensi vaiheessa Singaporessa käymiemme keskustelujen perusteella pohjoismaista hyvinvointimallia ja perheyritystaustaamme selvästi arvostetaan.
Nojaamme HoviKodissa vahvasti yhteiseen kokemusten jakamiseen sekä HoviKoti-ryhmän sisällä, että sen yhteistyökumppanien kanssa. Haluamme kansainvälistymällä kerätä uusia, hyviä käytäntöjä myös ulkomailta. Ensimmäinen asia mistä voidaan oppia lisää, on aasialaisen kulttuurin vahva yhteisöllisyys ja syvä arvostus mm. ikäihmisiä kohtaan.
Keväisin terveisin, Jussi

1px