Hopeakoto-syysbanneri
 

Hopeakodon syysterveiset

Kun saapuu syys se lehdet puiston saa hehkumaan loistoaan.….

haukirannassa

Paljon on tapahtunut

Kesän väistyessä saapuu syksy meidänkin pihamaalle. Melko viileä kesä on ollut, mutta on siihen mahtunut aurinkoisiakin kesäpäiviä. Niistä jokaisesta olemme nauttineet täysillä. On grillailtu Hopekodon terassilla sekä kesäretkillä Pohjanhovissa ja Haukirannassa. Mölkkyä pelattu ulkona samoin kisailtu saappaanheitolla. Marjat poimittu pensaista ja huolehdittu osaltamme laatikkopuutarhan kastelusta sekä rikkaruohoista. Laatikkopuutarhan sato on tänäkin vuonna tuottanut ihanaa salaattia, kesäkurpitsaa ja yrttejä ynnä muuta. Sisätiloissa on pelailtu niinä päivinä kun ilma ei ole sallinut ulkoilua. Syntymäpäiviä on vietetty monia, Pori Jazzeilla ja Noormarkun markkinoilla vierailtu.

Omaistenpäivää vietettiin elokuun lopussa. Kuten muinakin vuosina, päivä oli mitä ihanin yhdessä asukkaiden, omaisten ja henkilökunnan kesken. Syötiin hyvää lohikeittoa ja lopuksi nautittiin kahvit leivoksen kera. Nautittiin Ruosniemen Harmonikoiden esityksestä ja yhteislaulusta, sekä katseltiin videotykillä valokuvia vuoden varrelta. Toteuttamastamme omais- ja asiakastyytyväisyyskyselyssä saimme palautteksi kiitettävän.

Liikettä ja digiaikaa

hoviklubi

Olemme aloittaneet aktiivisesti joka päivä toimivan HoviKlubi-toiminnan. Tavoitteena on osallistaa asukkaat oman päivärytmin hallintaan ja yhteisöllisyyteen. Päivän aikana on toimintaa aamusta iltapäivään asti jokaisena arkipäivänä. Oheisena oleva kuva on aamun ryhmästä, jossa on aamujumppa sekä lehdenluku. Mielenkiintoista keskustelua päivän polttavista aiheista syntyy ryhmässä päivittäin. HoviKlubin toimintaa kehitetään koko ajan ja asukkaat ovat mukana ideoimassa. Elokuvailtojen toiveet vaihtuvat vuorotellen, jokainen saa toivoa mieleistänsä elokuvaa.

Henkilökunnan esittelyssä Paula

Paula.docx

Olen Paula Pesonen, 48-vuotias lähihoitaja Hopeakodosta. Hopeakodon palveluksessa olen aloittanut 4.1.2016. Lähihoitajaksi valmistunut v.2004 Rauman ammattiopistosta. Suuntauduin kuntoutukseen.
Työskentelin aiemmin aikuisten kehitysvammaisten parissa Eurajoella, Ulvilassa ja Pomarkussa. Työ kehitysvammaisten parissa opetti ennen kaikkea avarakatseisuutta ja erilaisuuden hyväksyntää sekä tukemista. Niistä oppivuosista olen erittäin kiitollinen.
Täällä Hopeakodossa koen olevani hoitaja sanan varsinaisessa merkityksessä. Työ ikäihmisten parissa on rikkaampaa ja opettavaisempaa mitä ikinä osasin kuvitella. Ikäihmiset ovat ainutlaatuisia persoonia. Elämänkulku ja vaiherikkaat kokemukset ovat muokanneet heistä itsensä näköisiä yksilöitä.
Hoitajan työ on haasteellista vuorotyötä. Jokainen päivä on erilainen ja ainuttakaan päivää en vaihtaisi pois. Hopeakoto on uusi ja innovatiivinen työympäristö. On mahtavaa saada työskennellä tässä porukassa.

Hopeakodon asukas tilanne
Hopeakodossa on vielä vapaana muutama asunto. Mahdollisuus kaksioon myös esimerkiksi avioparille. Intervallijaksoa on myös mahdollisuus tiedustella.

Mukavaa ja värikästä syksyä
toivottaa Hopeakodon poppoo

 
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company