Blij-niet-blij-Qruxx
 

Hé, hoe gaat het nou echt met jou(w medewerker)?

Wat dacht je van behoud van medewerkers door echte aandacht voor positieve gezondheid? Het gaat niet alleen om afwezigheid door ziekte, maar gezondheid is juist zoveel meer. En bij positief gezond werkgeverschap gaat het daarom.

Vraag je wel eens af hoe je HR-collega’s hiermee omgaan, wat ze bedenken en ondernemen? Kom dan op 22 september 2022 ’s middags naar een (leer)netwerk bijeenkomst in Goes. We gaan het o.a. hebben over:
• Leefstijl coaching voor medewerkers bij Ter Weel;
• Een update over het vitaal leiderschap traject van de Actiekring behoud;
• Een update over stappen in Positieve Gezondheid in Zeeland;
• Ruimte voor uitwisseling van praktijkervaringen tussen deelnemers.

Stuur een mail naar Ilja@zeeuwsezorgcoalitie.nl met als onderwerp “interesse leernetwerk” en ontvang meer informatie en de uitnodiging (ook qua tijd en locatie).

***

Subsidieregeling (Ont)regelprojecten zorgaanbieders

Door de regeldruk te verminderen komt er meer tijd voor de patiënt en meer werkplezier voor de zorgprofessional. Van 1 t/m 30 september 2022 kunnen zorgaanbieders daarom subsidie aanvragen om administratieve processen te schrappen, veranderen, vereenvoudigen of verduidelijken. Lees meer over de regeling.

***

Studiekeuzehulp voor jongeren: TMMRW app

TMRRW is een app die in ontwikkeling is voor jongeren die een studiekeuze moeten gaan maken. In de app leggen studenten en beroepsprofessionals in korte video’s uit wat hun studie of beroep inhoudt. Via de app krijg je een realistisch beeld van alles wat er op de onderwijs- en banenmarkt mogelijk is. Hiermee helpen we jongeren en omscholers met het maken van betere studie- en beroepskeuzes.

***

Gratis online vijfdaagse 'Zorg voor je loopbaan, blijf sterk in je werk'

Medewerkers die met energie en plezier aan het werk gaan en blijven, dat willen we toch allemaal? Dan is het belangrijk om aandacht te hebben voor hun loopbaan. Daarom organiseren we vanuit Sterk in je Werk, tijdens de week van het werkgeluk, de online vijfdaagse (van 19 t/m 23 september). Medewerkers kunnen zich aanmelden en ontvangen in deze periode elke dag een mail met daarin kleine opdrachten en tips om zichzelf en hun loopbaanwensen beter te leren kennen.

Mochten ze daarna besluiten het gratis loopbaantraject te volgen van Sterk in je Werk, dan hebben ze bovendien al veel voorwerk gedaan. Deelname aan Sterk in je werk draagt bij aan behoud van personeel voor de sector. Al meer dan 50.000 (potentiële) medewerkers hebben gebruik gemaakt van dit gratis loopbaantraject.

***

Brede mogelijkheden van Sectorplanplus spreken werkgevers aan

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft gedurende een periode van vijf jaar 420 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de subsidieregeling SectorplanPlus gericht op scholing en behoud van medewerkers in de sector. De periode van deze SectorplanPlus-subsidie liep augustus van dit jaar af. In aanloop naar de afronding en de inrichting van een vervolg met SectorplanPlus 2022-2023 heeft RegioPlus bureau Bartels gevraagd de resultaten en de ervaringen van zorgorganisaties met deze regeling te onderzoeken. Dit heeft geleid tot een onderzoeksrapport met diverse aanbevelingen en de conclusie dat SectorplanPlus een groot draagvlak heeft onder de gebruikers. Lees meer.

Wist je dat…
Er voor de periode 2022-2023 een extra subsidieregeling is opengesteld van 100 miljoen? Meer informatie vind je op sectorplanplus.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met Myrthe de Vries via sectorplanplus@viazorg.nl.

***

Subsidie beschikbaar actieplan zeggenschap

Zorgorganisaties kunnen dit jaar nog financiering krijgen om samen met verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten en begeleiders hun zeggenschap en veerkracht een flinke impuls te geven. VWS werkt op dit moment een subsidieregeling uit. Er is dit jaar budget voor 255 zorgorganisaties. Het streven is dat het subsidieloket van VWS van 9 – 23 september 2022 opengesteld wordt. Na toekenning van subsidie, krijgt een organisatie een jaar de tijd om met het ingediende actieplan aan de slag te gaan. Het gaat per subsidieaanvraag om een impuls van maximaal 50.000 euro. Ondertussen helpt Actieplan Zeggenschap je graag op weg bij het voorbereiden van een aanvraag voor jouw lokale actieplan.

***
Foto Noa Viazorg

Onze nieuwe zorgvernieuwer!

Even voorstellen! Mijn naam is Noa Kooiman en ik ga aan de slag als zorgvernieuwer bij Viazorg. Ik ben sinds juli 2022 afgestudeerd als gezondheidszorgtechnoloog. Als ‘vertaler en verbinder’ tussen de zorg en technologie ga ik graag een uitdaging aan. Ik geloof dat door de juiste inzet van passende technologie de kwaliteit van de zorg verbeterd kan worden. Ik kijk er naar uit om mijn kennis en enthousiasme te delen. Graag tot ziens!

***

Viazorg in het nieuws: zorgmedewerkers uit het buitenland

Zijn zorgmedewerkers uit het buitenland een oplossing voor het groeiende personeelstekort? Viazorg zoekt het uit samen met Zorggroep Ter Weel, Zorgstroom, Stichting Ouderenzorg Cleijenborch, Allévo en WVO Zorg. Onlangs ging Omroep Zeeland langs bij Zorggroep Ter Weel om hier een nieuwsitem over te maken. Heb jij het nieuwsitem al gezien?

***

Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW)

Werk je bij een zorginstelling die wijkverpleging verleent volgens de Zorgverzekeringswet? En wil je bijdragen aan meer tijd voor zorg, betere zorg en meer werkplezier in de wijkverpleging? Dan is de Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW) misschien iets voor jouw zorginstelling. Vraag deze subsidie voor 12 september aan!

***

eHealth Kenniskring (online) in het teken van Crosscare en Thuisleefwijzer

In de eHealth Kenniskring van 6 oktober gaan we verder in op project Crosscare met Gerda Andringa van University College Roosevelt. CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg met onder andere proeftuinsettings. Een ander onderwerp dat aan bod komt is de Thuisleefwijzer. Dit is een digitaal adviesinstrument voor zorgprofessionals. de Thuisleefwijzer is een hulpmiddel om de thuissituatie van mensen meteen zorgvraag op en gemakkelijke wijze te inventariseren. Arjan van der Weijde van de Thuisleefgroep komt hier alles over vertellen. Ben jij erbij?

***

Evenementen in september

7 september: Bijeenkomst Wat werkt voor Oekraïners
Om samenwerking verder te stimuleren en goede ideeën met elkaar te delen organiseert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de bijeenkomst ‘Wat werkt voor Oekraïners’ op woensdag 7 september van 12.00 – 16:30 uur met afsluitend een netwerkborrel in De Remise te Den Haag. Meer informatie

13 september: Rondetafelgesprekken ouderenmishandeling
20 september: Jaarcongres HRM in de zorg
21 september: Werkconferentie Ervaringsdeskundigheid. Samen kom je verder!
22 september: (Leer)netwerkbijeenkomst positief gezond werkgeversschap

 
     
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company