eco-some8
 

Hej

Håber alt vel.

I denne nyhedsmail vil vi gå lidt bag om processen med fremstillingen af armbånd, kort og neckhangers/lanyards m.m. i klima og miljøvenlige materialer.

Nordic Wristbands har længe fokuseret på og fremstillet bæredygtige løsninger og med eksemplerne i vores ECOBOX version 2, har vi taget endnu et skridt i den retning. 2021 blev for vores produktudvikling afdelings vedkommende brugt på at udforske nye materialer og udvikle nye produkter.

Nogle af dem er samlet i ECOBOX 2022. Vi har stadig nogle få tilbage, så hvis du er interesseret i at modtage en box med prøver, så skriv gerne til mig på mail.

Vi kigger ind i en ny sæson med nye udfordringer og en situation som påvirker logistik, transport, mangel på råvarer, priser m.m., det gælder for såvidt også for nogle af de produkter vi arbejder med i Nordic Wristbands. Men vi er her og står klar til imødekomme forespørgsler og dine ønsker til fremstilling/levering.

Kontakt mig gerne for en snak om muligheder og evt. tilbud.

Med venlig hilsen
Michael Quvang

***

FSC Certificerede produkter i træ

eco-some1

FSC Certificerede træ produkter

Vores pålidelige RFID- og NFC-Chip indlæg er også tilgængelige i forskellige typer træprodukter som fremstilles af materialer, der kommer fra FSC-certificerede skove. FSC står for Forest Stewardship Council, som certificerer skove over hele verden for at sikre, at de lever op til de højeste miljømæssige og sociale standarder.

Kork er et materiale, der kommer fra kork ege træ. Kork anses for at være et bæredygtigt materiale, fordi høsten af kork ikke kræver fældning af træer; i stedet vokser træerne til de er omkring 25 år gamle, korken skrælles så fra træstammerne hvert niende år.

***

Økologisk bomuld

eco-some2

Økologisk Bomuld

Bomuld er et plantebaseret tekstil, vi alle kender, og som armbåndsmateriale minder det meget om bambus: Det er blødt og behageligt at have på, det er allergi venligt og vil ikke irritere følsom hud eller forårsage allergi.

At bruge økologisk bomuld i stedet for "almindelig" bomuld gør en verden til forskel. Da det er dyrket uden skadelige kemikalier, efterlader det jord, luft og vand fri for forurening.
Processen udleder næsten 50 % mindre CO2 sammenlignet med almindelig bomuld.

***

Bambus

eco-some3

Bambus

Bambus stof er endnu et skridt væk fra polyester! Ud over at være behagelig og give en luksuriøs, premium fornemmelse, er bambus et miljøvenligt valg til dine armbånd. Da de er lavet af et plantebaseret materiale, har de et tydeligt naturligt udseende og slides smukt som dine gamle jeans.

Bambus er en meget bæredygtig afgrøde: et hurtigt voksende græs, det kræver ingen gødning og regenererer sig selv fra sine egne rødder. Bambusgarnet, der bruges i vores armbånd, er fremstillet gennem en biologisk og mekanisk proces, og der bruges ingen skadelige kemikalier i dets produktion. Ligesom bomuld er det allergi venligt og vil ikke irritere følsom hud eller forårsage allergier.

***

GRS Certificeret vævet armbånd

eco-some4

Vævet armbånd af GRS Certificeret genanvendt polyester

I årevis har mange benyttet den mest traditionelle og originale armbåndstype, der findes - armbåndet i vævet stof/polyester. Det er stadig en meget populær og holdbar armbåndstype.

Hvad ville du sige, hvis du nu kunne erstatte det jomfruelige polyester med genbrugsmaterialer, der har lignende egenskaber, samme konsistens og samme generelle følelse?

Vi kan nu lave dine vævede armbånd med GRS-certificeret post-forbruger polyester!

GRS er en international, frivillig, komplet produktstandard, der stiller krav til tredjepartscertificering af genbrugs indhold, varetægtskæde, social og miljømæssig praksis og kemikalierestriktioner.

PETG Plastik

eco-some5

PETG

Nogle gange er der ingen vej udenom at bruge plastik, og hey, vi må indrømme, plast kan være fantastisk af mange grunde. Det er slagfast, fugtbestandigt og prisvenligt. Men ikke al plastik er ens: PETG, som er en PET, der er blevet modificeret med glykol, er den plastik som er nemmest at genbruge, accepteret af alle genbrugsprogrammer.

Hver gang du ser en symbolet af en genbrugsspand af plast i en park eller offentligt rum, kan du være rimelig siikker på at PET og PETG accepteres. Hvis en plastikvare eller pakke har det trekantede genbrugssymbol med nummer 1 i, betyder det, at den er lavet ved hjælp af PET- eller PETG-plast, og du kan frit og med god samvittighed smide den i stort set enhver genbrugsspand.

Så hvad skal det være, PVC eller PETG?

***

Recyled PET Produkter

eco-some7

RPET

Virgin polyester fremstillet af olie og petrokemikalier kan genanvendes til RPET, så de anvendte materialer re-produceres uden at kræve og udtømme yderligere naturressourcer.

Vi har haft vores originale RPET-bånd i vores produktsortiment igennem lang tid nu! Det originale bånd er robust, lavet 100 % af genbrugte plastikflasker og skaber et smukt armbånd af premium stof (Premium Rpet), som kan screen printes. Vores Basic Rpet er en nyere tilføjelse fremstillet af genbrugs polyester tøj, hvilket resulterer i en silkeblød, glat overflade som kan sublimationsprintes i fuld farve!

I princippet er det nu muligt at undgå brugen af produkter lavet af jomfruelige polyester. Med den moderne fast fashion og ultrahurtige skiftende modetrends, vil der helt sikkert være en konstant forsyning af materialer til genbrug!

***

Hamp

eco-some6 1

Hamp

Hamp er den mest miljøvenlige mulighed af vores materialer. Det er en tæt voksende plante og den kvæler bogstaveligt talt alle konkurrerende planter. Det betyder, at skrappe kemiske herbicider og gødning ikke er nødvendigt. Hamp reducerer også naturligt skadedyr, så der er ingen brug for pesticider.

Hampstof er lavet af de lange fibertråde, der udgør plantens stilk. Disse fibre adskilles fra barken gennem en proces kaldet retting. Disse fibre spindes derefter sammen for at producere en kontinuerlig tråd, der kan væves til et stof. Materialet er meget stærkt og ikke-strækbart, et perfekt valg til et adgangskontrolprodukt!

Og nej, hamp og marihuana er ikke det samme. Så vores hamp armbånd gør sig bedst om håndledet eller halsen som neckhanger/lanyard.

***
***

Tak fordi du læste med om vores bæredygtige, klima og miljøvenlige løsninger. Kontakt mig gerne hvis du vil høre nærmere om disse eller andre af vores produkter og materialer.

God weekend.

Med venlig hilsen
Michael Quvang

***

Nordic Wristbands

Helsinki | Copenhagen | Oslo | Tallinn | Zagreb | Munich | Strasbourg | Barcelona

 
       
 
Powered by Mad Mimi®A GoDaddy® company